Mersin'in transfer yasağı kalkacak mı?

Mersin'in transfer yasağı kalkacak mı?
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun futbol şube sorumlusu ve basın sözcüsü Ahmet Serttaş, FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) duruşmanın olumlu geçtiğini ve yasağın kaldırılması yönünde umutlu olduklarını belirtti.

İsviçre’nin Lozan şehrinde bugünkü duruşmaya Mersin ekibini temsilen katılan Serttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski futbolcuları Spas Delev'e olan 664 bin avro borç nedeniyle yasak geldiğini, geçtiğimiz günlerde de oyuncunun kulübü CSKA Sofya’ya gerekli ödemenin yapıldığını hatırlattı. 

Serttaş, kulüp avukatlarıyla birlikte iyi bir savunma yaptıklarını ifade ederek, "CAS bizim açımızdan olumlu geçti. Duruşmada, oyuncuyla ilgili gerekli ödemelerin yapıldığını ve ortada cezaya konu olacak bir durum bulunmadığını anlattık" dedi. 

Delev'in avukatlarının da yasaktan yana olmadığını söyleyen Serttaş, "Bizim karardan beklentimiz olumlu yönde, yasağın kaldırılması konusunda umutluyuz. Çünkü, daha önce bu şekilde emsal bir uygulama yok. Yeni bir uygulama. Duruşmada, bu karardan önce kulübe haber verilmesi gerektiğini, uygulamanın adil olmadığını ve kulübün zarar göreceğini ifade ettik. Zaten oyuncunun avukatları da gerekli paranın ödenmesi sebebiyle ceza verilmesini istemediklerini belirttiler" diye konuştu.

Ahmet Serttaş, CAS'tan olumsuz karar çıkması halinde yasal süreci izleyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Yasal sürecin dışında, mevcut kadromuzla iyi bir şekilde devam etmek için tedbirlerimizi aldık, zaten zamanımız da var. Çok abartılı bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Mersin İdmanyurdu için ne iyi olacaksa, onu yapmanın gayreti içerisindeyiz."