Mersin'in hedefi ilk 10

Mersin'in hedefi ilk 10
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde yakaladıkları istikrarı sezon sonuna kadar sürdürmeleri gerektiğini belirterek, bu konuda takımına güvendiğini söyledi.

Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor maçında taraftarların verdiği desteğin galibiyette önemli rol oynadığını vurgulayarak, desteğin tüm maçlarda devam etmesini istedi.

Geçen hafta önemli bir galibiyete imza attıklarını anlatan Çalımbay, 10 kişi kalmalarına rağmen çok iyi oynadıklarını kaydetti.

Çalımbay, bu galibiyetle her şeyin bitmediğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"İlerisi için iyi bir galibiyetti. Önemli olan sezon sonuna kadar bu istikrarı korumak. İnşallah koruyacağımıza inanıyorum. Ben takımıma güveniyorum. Kongremiz de yeni oldu. Hayırlı olsun kulübümüze. Onların da iyi şekilde çalışacaklarına, daha iyi bir başlangıç yapacaklarına inanıyorum. Onların da desteğiyle inşallah bu seneyi iyi yerde bitireceğiz. Tek düşüncemiz bu yılı ilk 10 içinde bitirmek, gelecek sezon daha iyi durumlara gelmek. Bunun için bizim altyapı ve tesislere çok önem vermemiz gerekiyor."

Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'nun önünün açık göründüğünü ancak takımın ligi iyi bir yerde bitirmesi için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Hatayspor maçında az süre alan oyunculara şans vereceğini bildiren Çalımbay, rakibin kolay olmadığını, zorlu bir maçın kendilerini beklediğini dile getirdi.

Ligde karşılaşacakları Gaziantepspor'un ise yeni kurulan bir kadroya sahip olduğuna dikkati çeken Çalımbay, "Rakip kim olursa olsun, çok iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Her maça galibiyet parolasıyla gittiğimiz gibi bu maça da aynı şekilde gideceğiz. Zor bir maç oynayacağımızın farkındayız. Gaziantepspor mücadele eden, koşan bir takım. Biz de koşacağız ve maçtan kopmayacağız" diye konuştu.

Çalımbay, Marco Futacs ile Welliton'ın hafif sakatlıklarının bulunduğunu, Nakoulma'nın sakatlığının da sürdüğünü bildirdi.