Mersin'den istifa açıklaması

Mersin'den istifa açıklaması
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkan Yardımcısı Mahmut Karak, yönetim kurulundaki istifalara ilişkin, "Daha önce başkanlık yapmış olan Ali Kahramanlı ve Hüseyin Çalışkan, yöneticilerimizi arayıp istifaya davet ediyor." dedi.

Karak, bazı yöneticilerle bir otelde düzenlediği basın toplantısında, takım için yoğun bir tempoda çalıştıklarını, altyapıda da düzenleme yaptıklarını söyledi.

Yönetim kurulunda bazı üyelerin istifa ettiğini hatırlatan Karak, şöyle konuştu:

"Başka istifa da bekliyoruz. Dik durabilen durabiliyor. Çünkü çok aranıyorlar. 7 kişinin istifa sebeplerini daha önce anlattım. Çok yoğun bir şekilde kulübümüzdeki yöneticiler, bazı kişiler araya konup aranıyor. Şu an açık ve net söylüyorum, daha önce başkanlık yapmış olan Ali Kahramanlı ve Hüseyin Çalışkan, yöneticilerimizi arayıp istifaya davet ediyor. Ne yazık ki bunu söylemek istemezdim. Bunun futbolla, sahadaki oyunla veya hocamızla alakası yok. İstifa sebeplerimiz bunlar. Hala 30 yöneticimizin içinde gözlerine kestirdiklerine 'Lütfen istifa edin' diyorlar. Yedeklerde de aynı durum var."

Karak, transfer tahtasını açmak için büyük uğraş verdiklerini de anlatarak, bu konuda somut adımlar atmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mersin İdmanyurdu Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Kulaçoğlu da transfer tahtası konusunda sıkıntı olmadığını belirterek, "Bu konuyla ilgili çalışmalarımız yaklaşık 1,5 aydır devam ediyor. Tahminen aralık ayının sonuna doğru tahtayı açacağız. Büyük yol katettik. Hatta biz transferlerimizle alakalı da görüşmelere başladık." ifadelerini kullandı.

Çalışkan: "İddialarını ispata davet ediyorum"

Eski başkan Hüseyin Çalışkan, Karak'ın iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, olağanüstü kongre kararını kendilerinin aldığını hatırlatarak, "Biz kendimiz kongreye isteyerek gittik. Tek bir kişiyi ispatlasın ne diyorsa onu yapacağım. Ben istifa etmemeleri için uğraştım. Takım ne benim ne onundur. Mersin İdmanyurdu, Mersin'indir. Takımın iyi olması herkesin lehinedir. Ben kendi isteğimle kongreye gittim, kimse benim elimden almış değil ki. Üç kez üst üste kongre kararı aldım. İddialarını ispata davet ediyorum." diye konuştu.

Eski başkan Ali Kahramanlı ise aylardır kulüple ilgilenmediğini belirterek, iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mersin İdmanyurdu'nun menfaatinin önemli olduğunu vurgulayan Kahramanlı, "Bana bunu ispat etsinler. Orada durup da varsayımlarla konuşmasınlar. Yöneticiler girerken bana mı sordular. Kendi isterse istifa eder. Benimle ilgisi yok. Mersin İdmanyurdu menfaati doğrultusunda ne gerekiyorsa ben o konuda destek veririm. Ben yıllarımı bu kulübe verdim, kulübe zarar gelmesini istemem. Kimsenin de zarar verme hakkı yok." şeklinde konuştu.

Kahramanlı, "çamur at izi kalsın" mantığını asla kabul edemeyeceğini sözlerine ekledi.