Mersin'den hakemlere tepki

Mersin'den hakemlere tepki
Mersin İdmanyurdu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Erdem, hakemlerin Anadolu takımlarına karşı daha özenli olmasını beklediklerini belirtti

Erdem, yazılı açıklamasında, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final oynamanın başarı olduğunu ifade ederek, futbolcuları ligde ve kupadaki performanslarından dolayı kutladı.

Fenerbahçe maçında haksız bir penaltı ve kırmızı kartla karşılaştıklarını ifade eden Erdem, şöyle devam etti:

"Hakem otoritelerinin büyük kısmı da bu kararların hatalı olduğunu belirtti. Elbette hakemler hata yapabilir. Sonuçta hakemler de insan ve futbolu hakemlerle oynamak zorundayız. O noktada hataların olabileceğini, bunun altında kasıt aramayacağımızı vurgulamak isteriz. Ancak, hakemlerin Anadolu takımlarına karşı daha özenli olmasını bekliyoruz."

Transfer yasağı
Erdem, FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağına karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptıkları itiraz başvurusuna ilişkin kararın 1 Mayıs'ta açıklanacağını hatırlatarak, "Bu haksız yasağın kaldırılacağına dair umudumuzu koruyoruz" ifadelerini kullandı.

Transfer yasağı nedeniyle takımın Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında transfer yapamadığına dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti:

"Eski oyuncumuzun alacaklarıyla ilgili kulübümüz üzerine düşeni yapmış olmasına rağmen FIFA transfer yasağı getirmişti. Önümüzdeki sezon Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'de güçlü bir takım kurabilmesi için bu haksız yasağın kalkması gerekiyor. Kulübümüz CAS'a gerekli itirazda bulunarak hukuki belgelerini sundu. Bu haksız yasağın kaldırılacağına inanıyoruz."