Mersin'de hedef 3'te 3

Mersin'de hedef 3'te 3
Çeşitli problemlerle başladığı TFF 1. Lig'de son 2 karşılaşmasını kazanan Mersin İdmanyurdu, Denizlispor'u da yenerek ligde galibiyet serisini 3'e çıkarmak istiyor.

Teknik Direktör Levent Arıkdoğan, yaptığı açıklamada, ligin ilk 2 haftasında aldıkları yenilgilerin morallerini bozmasına rağmen kolay toparlandıklarını söyledi.

Boluspor deplasmanında elde ettikleri 2-0'lık galibiyetin takımın öz güvenini yerine getirdiğini belirten Arıkdoğan, "Boluspor maçında bizi galibiyete götüren, arzu ettiğimiz oyunu geçen haftaki Samsunspor maçında da sahaya yansıttık. İyi oyunun sonucunda gelen 3 gollü galibiyet, bizi bir anda yukarılara çıkardı." dedi.

Arıkdoğan, Güven Varol, Melih Gökçek Tita ve Sinan Kaloğlu gibi tecrübeli oyuncuların yeniden takıma katılmasıyla istedikleri dinamiği yakaladıklarını ifade ederek, genç oyuncuların büyüklerinden çok şey öğreneceğini düşündüklerini anlattı.

Ligde üst sıraları zorlayan bir Mersin İdmanyurdu imajı için 5. haftadaki Denizlispor deplasmanından puanla dönmeleri gerektiğini vurgulayan Arıkdoğan, "Denizlispor karşısında alacağımız bir galibiyet çok iyi gelecek. Ligde 3'te 3'lük bir galibiyet serisi hem moral, hem de başarımızın kalıcı olması açısından çok önemli olur, hedefimiz de bu. Oyuncularıma güveniyorum, neler yapabileceklerini biliyorum. Gönlümüzden geçen 3'te 3'lük bir galibiyet serisi ama tabi ki puansız dönmeyi de istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kupaya fazla maç deneyimi olarak bakıyoruz"
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turunda yarın Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kızılcabölükspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Arıkdoğan, şöyle konuştu:

"Lig öncesinde imkanlar nedeniyle fazla maç yapamadık. Bu nedenle Ziraat Türkiye Kupası'na fazla maç deneyimi olarak bakıyoruz. Oyuncularımızın maç sayısı artacak. Açıkça söylemek gerekirse kupa gibi bir hedefimiz yok. Sınırlı bir kadromuz var. Tabi ki maçlarımıza çıkıp elimizden geleni yapacağız, nereye gidebilirsek gideceğiz ama gözümüz ve kulağımız her zaman ligde olacak. Sahadan en iyi sonuçla ayrılmak için mücadele edeceğiz."

Arıkdoğan ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilen üç puan silme cezasıyla ilgili yönetim kurulunun gerekli girişimleri yapacağını bildirdi.