Mersin hedefe kilitlendi

Mersin hedefe kilitlendi
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda asbaşkan Ayhan Erdem, oyuncuların Akhisar Belediyespor maçındaki performansının kalan maçlar için olumlu sinyaller verdiğini belirtti.

Erdem, yazılı açıklamasında, Akhisar Belediyespor'un kaliteli bir takım olduğunu ve maçın iyi bir mücadeleye sahne olduğunu anlattı.

Kırmızı-lacivertli futbolcuların iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Erdem, açıklamasında şunları kaydetti:

"Oyuncularımızın Akhisar Belediyespor karşısında gösterdiği performans önümüzdeki 7 maç için olumlu sinyaller verdi. Sezon öncesi 'Mersin İdmanyurdu Süper Lig'de kalıcı olacak ve ligi bitirebildiği en iyi yerde bitirecek' demiştik. Puan cetveline bakıldığında da koyduğu hedefe yakınız. Şu an 7'nci sıradayız ve 7 maçımız daha var. Bu maçlarda da en iyi sonucu almak istiyoruz."


ÇALIMBAY DA 'İSTİKRAR' DEDİ
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, istikrar yakalayıp, ligi iyi bir yerde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, ligde geçen hafta 1-1 berabere kaldıkları Akhisar Belediyespor maçında, iyi bir oyun sergilemelerine rağmen maçın son anlarında yedikleri golle 2 puan kaybettiklerini anlattı.

Takımın iyi oyununun kendisini mutlu ettiğini belirten Çalımbay, "Hak ettiğimiz bir maçı kazanamadık ona üzüldük. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. 3 puan isterdik ama bir puan aldık. Oynanan oyundan memnunum" dedi.

Çalımbay, kalan maçları en iyi şekilde bitirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Şu ana kadar takımın gösterdiği performanstan, zaman zaman sıkıntılar olsa bile memnunum. Bundan sonraki maçlarda da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Tek hedefimiz istikrar yakalayıp, ligi iyi bir yerde bitirmek. İnşallah gelecek sene bu takımın transfer yasağı kaldırılınca gerekli takviyeler yapılacaktır. O zaman bambaşka bir takım olacaktır" diye konuştu.

Ligde bu hafta Medicana Sivasspor'a konuk olacaklarını anımsatan Çalımbay, şöyle devam etti:

"Ligin iyi takımlarından biriyle oynayacağız, ayrıca benim de yakından tanıdığım bir takım. Bu maçtaki bütün amacımız oradan puan veya puanlarla dönmek. Bunu da yapabilecek güçte bir takımız. Bizim için tek sıkıntı fikstür, bu haftadan sonra önemli maçlar bekliyor."

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 27 haftada 10 galibiyet ve 6 beraberlik alıp, 11 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Mersin ekibi, 36 puanla 7. sırada yer alıyor.