Eskişehir'den hayati galibiyet!

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Eskişehirspor deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup ederek ligde kalma umutlarını son 4 haftaya taşıdı.

Her iki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı maçın 35. dakikasında Mersin ekibi etkili geldi. Gökçek Vederson'un köşe vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural'ın kontrol edemediği top Eren Tozlu'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top defanstan geri döndü.

Maçın 37. dakikasında Mersin İdman Yurdu Mehmet Taş ile öne geçti. Gökçek Vederson'un kullandığı kornerde topa çok iyi yükselen Mehmet Taş, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekip bu golle 1-0 öne geçti. Golden önce Eskişehir savunmasının geri pasında kaleci Ali Şaşal'ın şanssız şekilde yere düşerek kayması topun kornere çıkması gol öncesi Eskişehir adına büyük bir şanssızlık oldu. Kalan sürede sonuç değişmedi ve ilk yarı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Axel Meye'nin yerine oyuna giren Mehmet Murat Uçar, oyuna girdikten bir dakika sonra attığı golle takımına beraberliği getirdi. (1-1) Beraberlik golü sonrası Mersin İdman Yurdu kalesine ikinci gol için yüklenen Eksişehir, 77. dakikada Murat ile çok net fırsattan yararlanamadı. Maçın son dakikalarında Mersin kalesine iyice yüklenen Eskişehirspor aradığı golü 90. dakikada Okriashvili ile buldu. Kalan bölümde başka gol olmayınca Eskişehir, Mersin deplasmanından galibiyetle dönerek ligde kalma yolunda hayati bir galibiyet elde etti.

Bu sonuçla puanını 26'ya çıkartan Eskişehirspor 16. sıraya yükseldi. 18. sırada bulunan Mersin İdman Yurdu 21 puanda kalarak ligde kalma umutlarını çok zora soktu.

(Ligtv.com.tr)

MERSİN İDMAN YURDU: 1 - ESKİŞEHİRSPOR: 2

STAT: Mersin
HAKEM: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Aleks Taşçıoğlu

SAAT: 13:30
YAYIN: Lig TV2

11'LER
MERSİN İDMAN YURDU: Nihat Şahin, Gökçek Vederson, Sadiku, Mitrovic, Serkan Balcı, Murat Ceylan, Mehmet Taş, Güven Varol, Tita (Dk. 62 Hakan Olkan), Khalili (Dk. 81 Berkan Afşarlı), Eren Tozlu.
TEKNİK DİREKTÖR:
Ümit Özat

ESKİŞEHİRSPOR:
Ali Şaşal Vural, Sezgin Coşkun, Figueras, Emre Güngör, Kamil Ahmet Çörekçi, Engin Bekdemir, Kıvanç Karakaş, Hadzic (Dk. 46 Bokila), Causic, Nadir Çiftçi (Dk. 69 Okriashvili), Meye (Dk. 54 Mehmet Murat Uçar).
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

GOLLER: Dk. 37 Mehmet Taş (Mersin İdmanyurdu), Dk. 55 Mehmet Murat Uçar, Dk. 90 Okriashvili (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: Dk. 31 Serkan Balcı, Dk. 71 Mitrovic (Mersin İdmanyurdu), Dk. 84 Emre Güngör, Dk. 90 Mehmet Murat Uçar (Eskişehirspor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan Durumu

Galatasaray - Kasımpaşa maçı canlı skor
Trabzonspor - Fenerbahçe maçı canlı izle