Memphis ve Houston'da kan değişimi

Memphis ve Houston'da kan değişimi
Memphis Grizzlies, başantrenörlük görevine David Fizdale'i getirirken, Houston Rockets da Mike D'Antoni'yi takımın başına getirdi.

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamada, Memphis Grizzlies'ın David Fizdale ve Houston Rockets'ın da Mike D'Antoni ile sözleşmelerinin 4'er yıllık olduğu bildirildi.

Kariyerinde ilk kez bir NBA takımında başantrenörlük görevine getirilen Fizdale, 2003 yılından bu yana Golden State Warriors, Atlanta Hawks ve 2012, 2013 yıllarında şampiyonluk yaşadığı Miami Heat'te yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Başantrenörlük serüvenine Avrupa'da başlayan ve o dönemki adlarıyla İtalya'nın Olimpia Milano ve Benetton Basket, takımlarını çalıştıran D'Antoni, daha sonra NBA'e dönmüş ve Denver Nuggets, Phoenix Suns, New York Knicks ve Los Angeles Lakers takımlarında görev yapmıştı.

Memphis Grizzlies, bu sezon Batı Konferansı'nı 7, Houston Rockets da 8'inci sırada tamamlamıştı. Daha sonra oynanan play-off ilk turunda San Antonio Spurs ile karşılaşan Memphis Grizzlies seriyi 4-0 kaybederek konferans yarı finaline çıkmayı başaramamıştı. Houston Rockets ise play-off ilk turunda Golden State Warriors ile karşılaşmış ve seriyi 4-1 kaybederek elenmişti.