Melo'dan flaş açıklama: "İtalya'ya dönebilirim"

Melo'dan flaş açıklama: "İtalya'ya dönebilirim"
Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, futbol hayatına ileriki yıllarda İtalya'da devam edebileceğini söyledi.

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport'a konuşan 31 yaşındaki oyuncu, ligdeki şampiyonluk yarışını ve futbol hayatına ileride İtalya'da devam edip etmeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ligdeki şampiyonluk şanslarını değerlendiren Brezilyalı futbolcu, Galatasaray'ın bu sezon 20. şampiyonluğa ulaşmasının kupaya uzandıkları 2011-12 sezonundaki kadar zor olmadığını belirterek, "O dönem play-off maçları vardı. Fenerbahçe'nin evinde oynadığımız son maça kadar dayanmak gerekiyordu. Bu yarış şimdi de zorlu çünkü 3 takım kovalıyor. Artık Beşiktaş da var ve gerçekten iyi oynuyorlar" diye konuştu.

Bu sezon 23. haftada 1 - 0 kaybettikleri Fenerbahçe maçını da değerlendiren Brezilyalı yıldız, "O maçı daha sonra televizyondan izledim. Onların bize göre daha fazla kazanma hırsı olması beni sinirlendirdi" ifadelerini kullandı.

Takımın Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'den övgüyle bahseden Felipe Melo, "Onunla iyi bir arkadaşlığımız var. Maçta ona yardımcı oluyorum. O da bize maçı kazandırıyor. İşini ciddi ve sakince yapıyor. Transfer dedikodularına da kulak asmıyor" değerlendirmesini yaptı.

Mancini'ye övgü
Brezilyalı yıldız, bir dönem Galatasaray'ı çalıştıran Roberto Mancini'nin önemli bir teknik adam olduğunu kaydederek, "Ciddi ve titiz, diğerlerinden farkı ise taktik düzey bakımından daha özenli olması. Inter'e geçtiğinde ona başarılar dilemiştim. Onunla tekrar çalışmaktan memnuniyet duyarım" şeklinde konuştu.

Melo, Galatasaray'da görev alan diğer İtalyan teknik adam Cesare Prandelli için de, "Dışarıdan Türkiye'ye gelen teknik direktörler, burada hemen başarı elde edebileceklerini düşünüyor. Prandelli, büyük bir teknik adam olarak kalacak ama burada kazanamadı. Süper Kupa'yı Fenerbahçe'ye kaybetti, Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan elendik ve çok gol yiyorduk. Bu durumun tek sorumlusu o değildi, bizim de hatamız vardı ama bir şeylerin işlemediği netti" yorumunda bulundu.

Futbol hayatına İtalya'da devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise Melo, "Bu, beni kimin istediğine göre değişir ama genel olarak konuşursak, evet bu olabilir. Halen Torino'da bir evim var. Sık sık Milano'ya alışverişe gidiyorum. Ailem de bundan memnun olabilir" yanıtını verdi.

"Serie A önceden daha çekiciydi"
Brezilyalı yıldız, İtalyan futbolunu küçük yaşlardan bu yana takip ettiğini ve Serie A'da oynadığı döneme göre düşüş yaşandığını kaydederek, "Birçok yıldız başka liglere gitti. Eskiden daha ilgi çekiciydi. O dönem Juventus kötü günler geçiriyordu, şimdi ise Milan. Juventus, birkaç takviyeyle her alanda başarılı olmakta" dedi.

Önümüzdeki sezon Serie A'nın daha çekişmeli geçeceğine inandığını, Napoli'nin 2-3 takviyeyle şampiyonluğa oynayabileceğini ve Inter'in de yarışa katılabileceğini dile getiren Melo, eski günlerini arayan Milan'da ise birçok şeyin değişmesi gerektiğini söyledi.

"Brezilya, Dunga ile futbol geri döndü"

Galatasaraylı futbolcu, Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktör Dunga ile çıkışa geçtiğine dikkati çekerek, "Çok mutluyum çünkü futbol Brezilya'ya geri döndü, önceden yoktu. İlk değişiklikler görülmeye başlandı bile. Dunga da sayılar konuşur ve onunla kazanılır. Son röportajlarında benim hakkımda konuşması, gözünün benim üstümde olması mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Galatasaray