Medipol Başakşehir-Fenerbahçe: 1-0

Video yükleniyor...


null


Fenerbahçe, 2016-17 sezonuna beklemediği bir yenilgiyle başladı. Başakşehir ile deplasmanda karşılaşan sarı lacivertliler maçın başında yediği golle 1-0 yenildi ve sezona kötü bir başlangıç yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynanan Grasshoppers maçının ilk 11'inde iki değişiklik yaparak sarı-lacivertli takımı, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında yapılan Medipol Başakşehir maçında sahaya sürdü.

Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Advocaat, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maça Volkan Demirel, Van der Wiel, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Alper Potuk, Volkan Şen, Emenike ilk 11'i ile başladı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan maçın ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Turuncu-lacivertliler, Fenerbahçe mücadelesine Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder, Cikalleshi ilk 11'i ile başladı.

Shakhtar Donetsk maçında ilk 11'de oynayan Doka, 18 kişilik maç kadrosuna alınmazken, bu oyuncunun yerine Cengiz Ünder forma giydi. Ukrayna temsilcisine karşı maça ilk 11'de başlayan Ferhat Öztorun ve Cenk Ahmet Alkılıç, yedekler arasında beklerken, bu futbolcuların yerine Eren Albayrak ve Uğur Uçar ilk 11'de görev yaptı.


Başakşehir'dek karşılaşmaya ev sahibi ekip adeta 1-0 önde başadı. 3. dakikada  Visca'nın pasıyla sol kanatta çaprazda topla buluşan Mossoro'nun, ceza sahası ön çizgisi üzerinden ayak içiyle sağ köşeye gönderdiği top ağlara gitti.

Golden sonra oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe'nin elindeydi. Rakibinin rahat top yapmasına izin vermeyen sarı lacivertliler pozisyon bulsa da gol bulamadı ve devre 1-0 sona erdi. 2. yarıya Başakşehir biraz daha hareketli başladı. Ancak 50. dakikada Emre Belözoğlu, Emenike'ye yaptığı faulün ardından kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe tekrar kontrolü ele geçirdi. 78. dakikada da Mehmet Topal kırmzı kart gördü ve iki takım da 10 kişi kaldı.

Kalan bölümde Fenerbahçe önemli bir fırsatı kullanamadı ve karşılaşma 1-0 sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe, her sezon sıkıntı yaşadığı Başakşehir deplasmanında yine kazanamadı. Fenerbahçe, Başakşehir ile deplasmanda oynadığı 9. deplasmanda 7. kez kaybetmiş oldu.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE: 1-0


STAT: Fatih Terim
HAKEM: Ali Palabıyık

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Cengiz Ünder (Dk. 84 Dieng), Mossoro (Dk. 66 Holmen), Visca, Cikalleshi (Dk. 59 Mustafa Pektemek)
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, van der Wiel, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 58 Robin van Persie), Salih Uçan, Volkan Şen (Dk. 72 Stoch), Alper Potuk, Emenike (Dk. 72 Fernandao)
TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat

GOL
: Dk. 3 Mossoro (Medipol Başakşehir)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 54 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Dk. 77 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 47 Skrtel (Fenerbahçe), Dk. 89 Eren Albayrak, Dk. 90+6 Epureanu (Medipol Başakşehir)