Medipol Başakşehir - Çaykur Rizespor: 2-1 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti.

Maça etkili başalayan Medipol Başakşehir, 5. dakikada gole çok yaklaştı. Petrucci'nin hatalı geri pasında topu kapan Mossoru ceza sahası içinde kaleci Diallo ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncu, penaltı noktası üzerinden uygun pozisyonda şutunu attı. Kaleci Diallo, topu kornere çelmeyi başardı.

Maçın 12. dakikada Çaykur Rizespor Janster'in şık golüyle 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Ahmet İlhan, Janster'e pasını verdi. Janster, kaleye uzak mesafeden çok sert bir şut çıkardı, top kaleci Volkan Babacan'ın solundan ağlarla gitti.

Üst üstte ataklarla Çaykur Rizespor kalesinde gol arayan ev sahibi ekip, 21. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Edin Visca, Mossoro'nun pasıyla ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ve altıpasa girmeden sağ çaprazdan yerden şutunu attı. Kaleci Diallo ayaklarıyla topu uzaklaştırdı ve bir kez daha gole izin vermedi. Medipol Başakşehir 35. dakikada Emre'nin müthiş frikik golüyle beraberlik golünü attı. Mehmet Batdal'a yapılan faul sonrasında turuncu-lacivertliler Çaykur Rizespor ceza yayının önünden serbest vuruş kazandı. Frikiği kullanan Emre Belözoğlu, şık bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. (1-1)

İlk yarının son dakikasında Medilpol Başakşehir, ikinci gole çok yaklaştı. 44. dakikada Uğur Uçar'ın sol kanattan yaptığı ortada savunma topa müdahale edemedi. Genç oyuncu Cengiz Ünder ceza sahası içinde yakın mesafeden kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cengiz'in şutunda, kaleci Diallo'nun da müdahale ettiği top kaleye giderken, son anda çizgi üzerinden savunma topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda ilk ciddi pozisyonu konuk ekip Çaykur Rizespor yakaladı. 47. dakikada ceza yayının hemen solundan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jakob Jantscher'in şutu az farkla üstten auta çıktı.

Maçın 59. dakikasında Emre Belözoğlu'nun köşe vuruşunda top Cengiz Ünder'in önüne düştü. Genç yıldız, topu kontrol ettikten sonra çektiği şut az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 64. dakikasında Çaykur Rizespor, 2. golü buldu ancak hakem ofsayt gerekçesi ile gole izin vermedi. Jakob Jantscher'in ortasında kafayla topa vuran Yaakoubi'nin şutunda Volkan Babacan'dan dönen topu iyi takip edin Oğulcan Çağlayan'ın yakın mesafeden çektiği şut ağlara gitti fakat daha öncesinde Mohamed Ali Yaakoubi için ofsayt bayrağı hakem tarafından havaya kalkınca gol geçersiz sayıldı.

Çaykur Rizespor, 86. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Jakob Jantscher köşe vuruşu sonrası yaşanan karambolde Marwane Saadane şutu çekti ancak kaleci Volkan Babacan bacaklarıyla bu şutu kurtararak gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında ceza sahası için yapılan ortada kale direği dibinde çok iyi yükselen Alexandru Epureanu, Medipol Başakşehir'i 2-1 öne geçiren golü Çaykur Rizespor ağlarına gönderdi.

Kalan bölümde başka gol olmayınca karşılaşma 2-1 Medipol Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla puanını 29'a yükselten Medipol Başakşehir, liderliğini devam ettirirken, 4 maç sonra sahadan yenilgiyle ayrılan Çaykur Rizespor ise 10 puanla 15. sırada yer alıyor.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 2 - ÇAYKUR RİZESPOR: 1

STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun (Dk. 85 Eren Albayrak), Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 73 Mustafa Pektemek), Cengiz Ünder (Dk. 68 Napoleoni), Mehmet Batdal

ÇAYKUR RİZESPOR: Diallo, Orhan Ovacıklı, Yakoubi, Robin Yalçın, Dhurgham İsmail, Petrucci (Dk. 90+1 Emrah Başsan), Saadane, Ahmet İlhan Özek (Dk. 84 Mehmet Akyüz), Janster, Oğulcan Çağlayan (Dk. 73 Tuszynski), Kweuke

GOLLER: Dk. 12 Janster (Çaykur Rizespor), Dk. 35 Emre Belözoğlu, Dk. 90 Saadane (Kendi kalesine) (Medipol Başakşehir)

SARI KART: Dk. 38 Janster (Çaykur Rizespor)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Fenerbahçe - Galatasaray maç sonucu ve özeti


Adanaspor - Beşiktaş maç sonucu ve özeti

Kayserispor - Gençlerbirliği maç sonucu ve özeti

Kasımpaşa - Kardemir Karabükspor maç sonucu ve özeti