Başakşehir - Beşiktaş: 2-2

Başakşehir - Beşiktaş: 2-2



Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Son 15 dakikaya 2 farklı yenik giren siyah beyazlılar, 5 dakikada bulduğu 2 golle hayata döndü. Beşiktaş'a puanı getiren isim ise 60. dakikada oyuna girip bir asist yapan ve Başakşehir defansına zor anlar yaşatan Quaresma oldu.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Gaziantepspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada ilk 11'de görev alan, ancak hafta içi Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Torku Konyaspor'la yapılan mücadelede kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Marcelo Guedes'in yerine defansta Necip'e şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.

Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Bursaspor maçının 11'inde 2 değişiklik yaptı. Lacivert-turunculu teknik adam, 20. haftada oynanan ve 3-3 berabere biten karşılaşmada ilk 11'de görev yapan Rajko Rotman'ın yerine Mahmut Tekdemir'e, cezalı Uğur Uçar'ın yerine de Alexandru Epureauna'ya şans verdi.

Karşılaşmaya hızlı balayan konuk Beşiktaş'tı. Gomez ile önemli fırsatlar yakalayan Beşiktaş,bunları ullanamadı. özellikle İsmail'in 11. dakikada getirdiği topu ağlara gönderemeyen Alman yıldız, takımını öne geçirme fırsatını kullanamadı. Başakşehir ise ilk tehlikeli atağına golü buldu.

25. dakikada Mehmet'in pasıyla topla buluşan Visca, rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına girdiği anda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

Golden sonra Beşiktaş yine Gomez ve Sosa ile iki net fırsatın daha kullanamadı ve ilk devre 1-0 sona erdi.

İkinci yarının ilk bölümünde Beşiktaş'ı biraz daha zora sokan gol de geldi. 54. dakikada Doka'nın, penaltı noktası üzerine gönderdiği ortaya Mahmut Tekdemir kafa vuruşunu yaptı ve farkı ikiye çıkaran gole imzasını attı.

Beşiktaş, 60. dakikada oyuna Quaresma'nın girmesiyle hareketlendi. Özellikle 70. dakikadan sonra baskını artıran siyeah beyazlılar, 78. dakikada Quaresma'nın harika ortasına Cenk'in kafa vuruşuyla umutlandı. 83. dakikada ise konuk takım eşitliği yakaladı. Quaresma'ya yapılan faulde Sosa'nın ortasına ön direkte iyi yükselen Atiba skora dengeyi getrien isim oldu. 

Karşılaşma da karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi. 5 haftalık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş haftayı 45 puanla tamamlarken, Başakşehir de 35 puana yükseldi.

MEDIPOL BAŞAKŞEHİR - BEŞİKTAŞ:2-2

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Fevzi Demirhan, Serkan Çimen 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu (Dk. 74 Rotman), Visca, Doka, Mossoro (Dk. 84 Napoleoni), Mehmet Batdal (Dk. 46 Cikalleshi)

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Necip Uysal, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Gökhan Töre (Dk. 69 Cenk Tosun), Olcay Şahan (Dk. 61 Quaresma), Gomez

GOLLER: Dk. 25 Visca, Dk. 54 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Dk. 78 Cenk Tosun, Dk. 83 Hutchinson (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 6 Delgado (Beşiktaş), Dk. 42 Mehmet Batdal, Dk. 52 Bekir İrtegün, Dk. 66 Epureanu, Dk. 62 Doka, Dk. 66 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir)