Aslan öldü öldü dirildi

Aslan öldü öldü dirildi
undefined

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final rövanş maçında Galatasaray, Medicana Sivasspor'a 2-1 yenilmesine rağmen finale yükseldi.

İlk maçı sahasında 4-1 kazanarak final için büyük avantaj yakalayan Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı rakibine 2-1 yenilmesine rağmen kupada finale yükselen ilk takım oldu.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda Mustafa İlker Coşkun'un yönettiği karşılaşmaya Galatasaray, Sneijder, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Melo gibi as oyuncularından yoksun çıktı.

Her iki takımında karşılıklı atakları ile oynanan maçın ilk ciddi pozisyonu 30. dakikada Galatasaray'dan geldi. Pandev'in pasıyla soldan savunmanın arkasına saran Olcan, ceza sahasına girip topu geriye çıkardı. Müsait durumdaki Umut'un vuruşunda üst direkten auta çıktı. Ev sahibi Medicana Sivasspor ise 34. dakikada kazanılan köşe vuruşunda arka direğe doğru giden topa çok iyi yükselen Batuhan'un kafa vuruşunda Sinan topa iki hamlede sahip oldu. 38. dakikada ise Aatif'in sert şutu az farkla auta çıktı. Maçın geride kalan dakikalarında başka pozisyon olmayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha etkili başlayan ev sahibi Sivasspor, golcü oyuncusu Batuhan Karadeniz ile 49. dakikada gole çok yaklaştı. İkinci yarıdaki ataklarıyla Galatasaray'ı bunaltan ev sahibi ekip, aradığı golü 69. dakikada Batuhan Karadeniz ile buldu. Bu golden dört dakika sonra Medicana Sivasspor'un golcü oyuncusu Batuhan Karadeniz bir kez daha sahneye çıktı ve 73. dakikada takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. (2-0) Maçın 2-0'a gelmesiyle tur için iyice rakip kaleye yüklenen Sivasspor, zaman zaman defansında ciddi açıklar verdi. Karşılaşmanın 81. dakikasında Dzemaili'nin ceza sahası içinde düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı gole çeviren Emre Çolak, maçta skoru 2-1'e getirdi. Bu gol aynı zamanda sarı kırmızılılara finalin kapısını sonuna kadar açtı.

Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında her iki takımda yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince maç 2-1 Medicana Sivasspor'un üstünlüğü ile sona erdi. İlk maçı 4-1 kazanan Galatasaray, maçı kaybetmesine rağmen kupada finale yükselen taraf oldu.

Sarı kırmızılıların finaldeki rakibi 21 Mayıs Perşembe günü Fenerbahçe-Bursaspor maçı sonrası belli olacak.

STAT: Sivas 4 Eylül

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Serkan Gençerler, Ali Saygın Ögel

MEDİCANA SİVASSPOR: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, İbrahim Öztürk, Ümit Kurt, Fatih Çıplak, Kadir Bekmezci (Dk. 88 Da Costa), Musa Sinan Yılmazer (Dk. 57 Utaka), Burhan Eşer, Taouil, Chahechouhe, Batuhan Karadeniz

GALATASARAY: Sinan Bolat, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Semih Kaya, Telles, Yekta Kurtuluş (Dk. 80 Hakan Balta), Dzemaili, Emre Çolak, Olcan Adın (Dk. 90+2 Aydın Yılmaz), Pandev (Dk. 76 Yasin Öztekin), Umut Bulut

GOLLER: Dk. 69 ve 73 Batuhan Karadeniz (Medicana Sivasspor), Dk. 84 Emre Çolak (Penaltıdan) (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 53 Batuhan Karadeniz, Dk. 82 Burhan Eşer, Dk. 82 Chahechouhe, Da Costa (Maç sonrası) (Medicana Sivasspor), Dk. 75 Yekta Kurtuluş, Dk. 90+5 Aydın Yılmaz (Galatasaray)

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Galatasaray