Markovic 111 gün sonra ilk kez

Markovic 111 gün sonra ilk kez
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında takımını son maça göre 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Medicana Sivasspor maçındaki ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Sarı-lacivertlilerde, Medicana Sivasspor maçında ilk 11'inde oynayan Michal Kadlec, Ramazan Civelek, Diego Ribas ve Jose Fernandao'nun yerine Simon Kjaer, Volkan Şen, Luis Nani ile Robin van Persie oynadı.

Sarı-lacivertlilerde kalede Fabiano Ribeiro oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Pereira, ön liberoda Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmazken, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şans verdi. Sarı-lacivertlilerde forvet arkası Luis Nani oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Diego Ribas, Lazar Markovic ve Jose Fernandao forma şansı bekledi.

Gökhan Gönül yedek
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, Galatasaray derbisine yedek kulübesinde başladı.

Bu ayın sonunda sözleşmesi sona erecek ve henüz sarı-lacivertlilerle yeni kontrat imzalamayan Gökhan, teknik direktör Pereira tarafından derbiye yedekler arasında başlatıldı.

Gökhan'ın yedek kalacağı belli olduktan sonra sosyal medyada, tecrübeli futbolcunun Pereira'yla tartışma yaşadığı gündeme geldi. Bunun üzerine resmi Twitter adresinden açıklama yapan Gökhan, "İddia edildiği gibi hoca ile aramızda herhangi bir diyalog kesinlikle yaşanmadı. Yalan haber yapmaktan ne zaman vazgeçersiniz bilmiyorum ama gerçekten şeref ve haysiyet yoksunusunuz. Kaldı ki forma kimsenin tapulu malı değil, hoca kimi isterse onu oynatır." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, bu sezon kupa maçlarında o mevkide Şener Özbayraklı'ya şans tanıdığını vurgulayarak, "Adil karar olması açısından final maçında da Şener'e görev verdim." dedi.

Alves kadroya giremedi
Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves, 18 kişilik kadroya giremedi.

Süper Lig'in son iki haftasında da maç kadrosuna dahil edilmeyen Portekizli oyuncu, Antalya'ya getirilmesine rağmen 18 kişilik kadroya alınmadı. Alves'in yerine Senegalli stoper Abdoulaye Ba ilk 11'de sahaya çıktı.

Pereira ayrıca, Antalya'ya getirdiği oyuncular içinde Alves'in yanı sıra tecrübeli futbolcu Raul Meireles ile genç oyuncular Erten Ersu, Anıl Demir, Karahan Yasir Subaşı, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek ve Melih Okutan'ı da 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Volkan Demirel yok
Fenerbahçe'nin kaptanı tecrübeli kaleci Volkan Demirel, sakatlığından dolayı kupa finalini kaçırdı.

Bel fıtığı ameliyatı edilen Volkan, Süper Lig'in son 2 haftasında da forma giyememişti. Sakatlığı bulunan Volkan'ın yerine kaleyi Brezilyalı file bekçisi Fabiano Ribeiro korudu.

Sarı-lacivertli takımda bu sezon fazla forma şansı bulamayan Mehmet Topuz da sakatlığından dolayı kadroda yer almadı.

Markovic 111 gün sonra kadroda
Fenerbahçe'nin Sırp kanat oyuncusu Lazar Markovic, sakatlığını atlatarak 111 gün sonra kadroya girdi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 5 Şubat'ta Antalyaspor'la oynadığı maçta sakatlanan Markovic, sezonun geri kalanında takımdan ayrı kalmıştı. Liverpool'dan kiralık olarak takımda bulunan Markovic, kupa finaline yetişerek yaklaşık 4 ay sonra 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Mete Kalkavan'ın 5. derbisi
Ziraat Türkiye Kupası finalini yöneten Mete Kalkavan, kariyerinde 5. kez derbi karşılaşmasında düdük çaldı.

Kariyerinde ilk derbisini 2012-2013 sezonunda yöneten Kalkavan, geride kalan sezon ise Süper Lig'de 3 kez derbide görevlendirildi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında geride kalan sezondaki iki derbiyi de yöneten Kalkavan, 13 Nisan'daki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de görev aldı.