Marcelo ve Alexis küme düşecekti, şampiyon oldular!

Marcelo ve Alexis küme düşecekti, şampiyon oldular!
Beşiktaş’a devre arasında katılarak şampiyonluk sevinci yaşayan stoperler Marcelo ve Alexis’in bir önceki takımları Hannover ve Getafe kendi liglerinde küme düştü. Her iki isim de belki de kariyerlerinde dibe vuracakken, şimdi Devler Ligi’nde oynama fırsatıyla karşı karşıyalar...

Süper Lig’de 7 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Beşiktaş, iki futbolcusunun da adeta kaderini değiştirdi... Film gibi bu hikayenin kahramanları ise Marcelo ve Alexis Delgado...
Ara transfer döneminde Bundesliga takımlarından Hannover 96’dan kiralanan Brezilyalı stoper Marcelo ve La Liga ekibi Getafe’den bonservisiyle alınan İspanyol savunmacı Alexis Delgado’nun geldiği kulüpler liglerinde küme düştü. Siyah-Beyazlılar’da, Rhodolfo’nun sakatlığı ve Ersan’ın gidişi sonrası devre arsında transfer edilen ve birçok maçta savunmanın göbeğinde birlikte forma giyen ikili, böylelikle bir alt lige düşme üzüntüsü yaşayacakken, kariyerlerini şampiyonlukla taçlandırdılar ve Şampiyonlar Ligi’nde oynama fırsatını yakaladılar.
Beşiktaş’ın, Milosevic’le Marcelo’yu kiralık olarak takas ettiği Almanya’nın köklü kulübü Hannover 96, sezon sonunda Bundesliga’yı 25 puanla tamamlayıp 18. ve son sırada kalarak tarihinde ilk kez küme düştü. 

ALEXİS GİTTİ, GETAFE BİTTİ! 
Kartal’da forma giydiği maçlarda yaptığı hatalarla taraftarları çıldırtan Alexis’in eski takımı Getafe de İspanyol futbolcunun Beşiktaş’a transfer olmasıyla adeta çöktü... Madrid ekibi, La Liga’da ilk yarıyı 23 puanla 12. sırada tamamlarken, Alexis’in ayrılmasının ardından ise ikinci devrede yalnızca 13 puan toplayabildi. Bu sonuçla puanını 36’ya yükselten Getafe, sezonu 19. sırada bitirerek 11 yıl aradan sonra La Liga’ya veda etti.

Kaynak: Habertürk

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş

Maç Özetleri

Puan Durumu

iddaa maç sonuçları