Manisa'da üzücü veda

Manisa'da üzücü veda
PTT 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un kaleci İhsan Poyraz'ın kalbindeki rahatsızlık nedeniyle futbolu bıraktığı bildirildi.

Manisaspor Sportif Direktörü Erman Güracar, düzenlediği basın toplantısında İhsan Poyraz'ın sezon öncesindeki sağlık taramasındaki ilk tespitten sonra bir kaç doktora daha tetkik yaptırıldığını söyledi.

Daha sonra İhsan Poyraz'ın futbolu bırakma kararının alındığını kaydeden Güracar, şöyle konuştu:

"Başkanımız ve yönetim kurulumuzun adına söylüyorum. Manisaspor olarak İhsan'a maddi manevi her türlü desteği vereceğiz. Sözleşmesindeki garanti ödemelerini gerçekleştirdi. İhsan aramızdan ayrıldı ama bizim oyuncumuz olarak kalacak. İleride futbol oynaması halinde kendisine kapımız her zaman açık olacaktır."

Kulüp doktoru Cengizhan Özgürbüz ise İhsan Poyraz'da yapılan detaylı tetkikler sonucunda kalpten çıkan büyük damarında balonlaşma görüldüğünü belirterek, "Kalecimiz İhsan'ın bu durumda profesyonel sporla ilgilenmesi mümkün değil. Çünkü yüksek eforla yapılan spor sırasında gelişen ani basınç yükseklikleri damarda ölümcül olabilecek komplikasyonlara neden olabilmektedir. Bu nedenle İhsan'ın profesyonel futbol hayatı tıbbi açıdan maalesef bitmiştir" dedi.

İhsan Poyraz'ın tedavisinin ise ancak belli bir seviyeden sonra cerrahi müdahale ile mümkün olduğunu kaydeden Özgürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhsan bu cerrahi müdahale seviyesinin biraz altında altında olduğu için beklemek zorundadır. Kulüp olarak İhsan'ın cerrahi tedavisinin yaptırmayı da düşündük. Ancak İhsan'da aort kapakçıklarında da problemin bulunması yani biküspit aort dediğimiz bir durum söz konusu. Ameliyat sırasında kapakçıklar da değiştirilmeli. Ne yazık ki kapakçıklar değiştirildiğinde burada mekanik kapakçıklar kullanılır. O kullanıldığı zamanda ömrü boyunca kan sulandırıcı ilaç almak zorunda. Onu aldığı takdirde de ne yazık ki futbol oynayamaz."

Kaleci İhsan Poyraz ise büyük üzüntü içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Oysa bu seneyi çıkış yılım olarak görüyordum. Çünkü bir önceki sezon Volkan Babacan'ın arkasında beklemiştim. 16 yaşından beri hep oynamak için bekledim. Tam böyle bir şansı yakaladığım an rahatsızlığımın çıkması beni de derinden üzdü. Kısmet değilmiş. Yine de halimize şükür. Daha kötü hastalıklar yaşayan insanlar var. En azından benim hastalığımın bir çaresi var. Tek sıkıntım futbol oynamayacak olmam. Hayat devam ediyor. 2,5 yıldır buradayım böyle veda etmek istemezdim. Başkanımıza, yönetim kurulumuza ve Manisaspor camiasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Avusturya'ya geri dönüp orada da tedavim için gerekli araştırmaları yapacağım. Bir boşluktayım. Sudan çıkmış balık gibiyim. Ayrıca eski yöneticilerimizden Yusuf Köseli'ye de verdiği maddi manevi desteklerden dolayı teşekkür ederim."

Öte yandan Manisaspor'un 5 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesinde İhsan Poyraz'a uğurlama töreni düzenleneceği bildirildi.