Mainz galibiyeti hatırladı

Mainz galibiyeti hatırladı
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 19. haftanın açılış maçında Mainz 05, iç sahada Borussia Mönchengladbach'ı 1-0 yendi.

Coface Stadı'nda oynanan ve 32 bin seyircinin izlediği karşılaşmada Mainz 05, Christian Clemens'in 21. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen Borussia Mönchengladbach, bulduğu gol pozisyonlarından yararlanamayınca müsabakadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Ev sahibi ekipte karşılaşmaya ilk on birde başlayan milli oyuncu Yunus Mallı 79. dakikada yerini Fabian Frei'ye bıraktı.

Ligde üst sıralardan kopmak istemeyen Mainz 05 puanını 27'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 6. sıraya yükseldi. Geçen hafta Borussia Dortmund'a yenilen ve sezonun ikinci yarısında henüz galip gelemeyen Borussia Mönchengladbach ise 29 puanla 4. sırada kaldı.

"Yunus Mallı, profesyonel hareket etti"
Karşılaşmanın ardından Yunus Mallı'nın Borussia Dortmund'a transferinin kulübü tarafından veto edilmesine ilişkin Sky televizyonuna açıklamada bulunan Mainz 05'in menajeri Christian Heidel, futbolcunun bu kararı normal bir tavırla karşıladığını söyledi.

Heidel, genç oyuncunun maçta göz alıcı bir performans sergileyemediğini, bunun hoş görülebilecek bir durum olduğunu ifade ederek, "Teklifin geri çevrilmesinin ardından takıma çok iyi uyum sağladı" şeklinde espri yaptı.

Borussia Dortmund milli oyuncu için transfer teklifinde bulunmuş ancak Yunus'la 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Mainz 05 transfere izin vermemişti.