Mahmut Uslu açıkladı! İşte Van Persie'nin maliyeti!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, yaptıkları transferleri kulübün imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mahmut Uslu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Dnipro ile oynadıkları hazırlık maçından önce basın toplantısı düzenledi.

Kombine kartlara gösterdikleri ilgiden dolayı sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür eden Uslu, "Son 3 günde ortalama 2000-2300 kombine satıldı. Bu, Fenerbahçe tarihinde olmamış bir şey. Birçok insan yorum yapıyor. Daha önce bizim de kullandığımız 'gömü bulma' ifadelerini kullanıyorlar. Bu transferler Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı ve yönetimi ile büyük taraftarı sayesinde oluyor. Yani herhangi bir yerden, dışarıdan bir yardım almadan bunları yapıyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri, Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin transferiyle ilgili yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

"Van Persie'yi 6 milyon dolara aldık. Kendisi zaten yaklaşık 14 milyon brüt alıyordu. Ondan daha düşük ücret ödeyeceğiz. Kulübüyle bir yıl sözleşmesi vardı, biz üç senelik kontrat yaptık. Onların (Beşiktaş'ın) bir görüşme yapıp yapmadığını da bilmiyorum ama bu açıklamalar çok doğru değil. Aynı şey daha evvel de yapıldı. Bizim böyle bir duyumumuz da olmadı. 7-8 kulüp peşindeydi, çok büyük kulüpler de vardı. Herkesin elinde belli oyuncular, yıldızlar var. Daha genç oyuncuları almaya çalışıyorlar. Bazı kulüplerimiz 10 milyona genç oyuncu almışlar ama olmuyor. Biz Türkiye'de genç oyuncuya 10-13 milyon veremiyoruz. İnşallah Van Persie, Türkiye'ye çok faydalı olacak."

- "Transferi kapattık diye, bir şey yok"

Mahmut Uslu, teknik direktör Vitor Pereira'nın ihtiyaç duyması durumumda transfer yapabileceklerini söyledi.

Pereira'nın takımı daha tam olarak görmediğini anlatan Uslu, "Transferi kapattık diye bir şey yok. Bizim 1 milyon üye projemiz de çok hızlandı. İnşallah rayına oturacak bu işler. Hoca şu anda takımı doğru dürüst görmedi bile. İki tane maç oynadık. Hoca bakıp görecek, eğer ihtiyaç varsa, imkan olursa olur" diye konuştu.

Uslu, Pereira'nın gelecek hafta bir rapor sunacağını ve bu doğrultuda bazı futbolcularla yollarını ayıracaklarını kaydetti.

- "Resmi olarak sponsor görüşmemiz yok"

Mahmut Uslu, stat ve forma sponsorluğuyla ilgili hiçbir kurumla resmi görüşme yapmadıklarını söyledi.

Bu konuda kendilerine teklifler geldiğini aktaran Uslu, "Resmi hiçbir görüşmemiz yok. Bazı teklifler geliyor. Bunlar değerlendiriliyor. Çok kısa zamanda bununla ilgili bir açıklama yapacağız. Ancak şu an resmi herhangi bir şey yok. Geçen sezon forma sponsorluğunu birçok nedenle vermedik. Değerimizi daha yüksek gördüğümüz için düşük değerlerde vermek istemedik. Fenerbahçe taraftarı da bunu biliyor. Stat ile ilgili de bazı teklifler değerlendiriliyor ama henüz görüşme başlamadı" diye konuştu.

- Galatasaray'ın satışa sunduğu tişört hakkında

Mahmut Uslu, bir gazetecinin, Galatasaray Kulübü'nün resmi ürünlerini satan GSStore'da satışa sunulan "Hayaller 4. Yıldız Gerçekler Galatasaray" tişörtüyle ilgili "Fenerbahçe'nin uğradığı silahlı saldırıya bir gönderme mi var?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Son zamanlarda biz kendi işimize, telaşımıza bakıyoruz. Çok ciddi transferlerle uğraşıyoruz ama bir bakıyorsunuz Beşiktaş Kulübü bir konuşma yapıyor. Bir bakıyorsunuz Galatasaray'ın antrenörü konuşmalar yapıyor. Bunlarla ilgili taraftarımızda çok büyük tepki var. Şampiyonluğu kaybetme nedenimizi kimse yanlış transfer olarak gösteremez. Bizim puan durumumuzu ve yükselişimizi biliyordunuz. Bu tür şeyleri yapmanın ve hatırlatmanın yanlış olduğunu zannediyoruz. Biz bunun gereğini yapacağız. Ancak kim bunu akıl verdiyse, bu yanlışları neden yaptıklarını kendi kendilerine sormaları lazım. Biz zaten kurşunlamayla ilgili hukuksal boyutunda işin peşini bırakmış değiliz. Hala devletimizden bunun cevabını bekliyoruz. Biz bunların hepsini unutuyoruz, yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz ama Galatasaray Kulübü de herhalde bu konuda birtakım araştırmalar soruşturmalar, yapabilir. Ben çok daha ağır konuşurdum ama şimdilik konuşmak istemiyorum."

Uslu, Giuliano Terraneo'nun sportif direktörlüğe gelmesinden sonra yöneticilerin daha az görünmesiyle ilgili bir soruya ise "Biz buranın patronuyuz. Biz her yere gireriz ama kurumsal olmaya çalışıyoruz. Bütün branşlarda bunları yapmaya çalışıyoruz. Bütün yöneticilerin çok ciddi işleri var. Bizim işimiz bu kulübü yönetmek" değerlendirmesinde bulundu.

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto

Fenerbahçe

Fenerbahçe Transferi