Madrid derbisinde dikkat çeken istatistik

Madrid derbisinde dikkat çeken istatistik
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynanacak Madrid derbisinde, Atletico Madrid ile Real Madrid ilk maçta yarın Vicente Calderon Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Atletico Madrid maçına tam kadro hazır olan Real Madrid'de sakatlık sorunları geçen Coentrao, Khedira ve Bale de bugünkü antrenmanda takımla çalıştı.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, düzenlediği basın toplantısında, "Fiziksel olarak çok hazır bir kadroya sahibim. Böyle önemli bir maç öncesi tüm futbolcularımın sorunsuz olması benim için bir şans. Kafamda çok açık bir ilk 11 var. Bale yüzde 100 hazır durumda" dedi.

Atletico Madrid'e karşı son oynadıkları lig maçını deplasmanda 4-0 kaybetmelerinin yarınki maç için bir önem arz etmeyeceğini savunan Ancelotti, "Her mağlubiyet farklıdır. Duran toplar veya bir defans hatası... Son maçta ne olduğunu söylemek çok zor. Bunun değerlendirmesini yaptık. Şimdi kupa maçı. İki maç var ve kazanmak zorunda değiliz. İki maçta da berabere kalıp, turu geçebiliriz" şeklinde konuştu.

Real Madrid'de şimdiye kadar denediği 4-4-2 veya 4-3-3 oyun sistemlerinin hiçbir zaman sorun olmadığını kaydeden İtalyan teknik adam, "Bu tip maçlar 90 dakika mücadeleci olmayı, karakterini sahaya yansıtmayı ve yüreğini ortaya koymayı gerektirir. Oyunu kontrol etmek önemlidir. Geçen sezonki Şampiyonlar Ligi finali artık geçmişte kalan bir maç" değerlendirmesini yaptı.

Son olarak "Real Madrid'deki geleceğinizin bu çeyrek final maçlarına bağlı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Ancelotti, "Hayır, sanmıyorum. Tüm sezon boyunca yapılanlara bağlı olacaktır. Bu maçlar da onun bir bölümü. Değerlendirme sezon sonunda yapılır" cevabını verdi.

Real Madrid 6 maçtır Atletico'yu yenemedi


UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son finalistlerini karşı karşıya getiren çeyrek final öncesinde en dikkati çeken istatistik, geçen yılki Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid'i 4-1 mağlup ederek kupayı kazanan Real Madrid'in bu maçtan sonra Atletico'yu yenememesi olarak gözüküyor.

Lig, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nda bu sezon 6 kez karşı karşıya gelen iki Madrid takımından Atletico Madrid'in 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Atletico Madrid, La Liga'da 7 Şubat'ta oynadığı lig maçında Real Madrid'e karşı 4-0'lık tarihi bir galibiyet almıştı. Her iki takım şu ana kadar 271 maç oynarken, Real Madrid 144, Atletico Madrid 68 kez galip geldi, 59 maç beraberlikle sonuçlandı.

Öte yandan Atletico Madrid ise maç öncesi son antrenmanını TSİ 19.00'da Vicente Calderon Stadı'nda yapacak. Teknik direktör Diego Simeone ve bir futbolcu antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.