"Maçın sonunu akıllı oynadık"

Video yükleniyor...

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Banvit'i 87-79 yenen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Maçın sonunu akıllı oynayarak, öne geçtik" dedi.

Sarıca, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, yapılmakta olan Karşıyaka Spor Kulübü'nün genel kurulunun kulübe hayırlı olmasını dileyerek, iyi bir takım olan Banvit'i bu sezon 5. kez yendiklerini söyledi.

Lige verilen aranın kendilerine iyi gelmediğini kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Maç temposunu, ritmimizi kaybettik. Bunu özellikle ikinci yarıda yaşadık. Çok basit top kayıpları yaptık. Bu basit hatalar sonucunda rakibimiz maça ortak oldu. Rowland da ekstra oynadı, bu kadar 3 sayılık isabet atması çok görülmemiştir. Maçın sonunu akıllı oynayarak, öne geçtik. Bütün amacımız Bandırma'da galip gelip, bu turu orada geçmek. Bu galibiyeti birer gün arayla dedesini ve babasını kaybeden masörümüz Sertaç Kuru'ya armağan ediyoruz."

Banvit cephesi
Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak ise serinin sadece 1 maçtan ibaret olmadığını, iyi hazırlandıkları müsabakada istedikleri şekilde oynamadıklarını kaydetti.

Maçın son bölümünde oynatacak uzun oyuncularının kalmadığını belirten Ernak, "Kararlarda standart farkı olmaması lazım. Umarım pazar günü daha adilane bir maç oynarız. Pınar Karşıyaka'nın önemli galibiyetini gölgelemek istemiyorum ama demir bilye bizim boğazımızda kaldı, yutamadık. Maçta adalet duygusunu hissedemedik" diye konuştu.