Maçın bile önüne geçtiler!...

Video yükleniyor...

Arsenal-Chelsea maçının son düdüğü çaldı ancak karşılaşma henüz bitmedi! Futboldan satranca döndü, Arsene Wenger ile Mourinho’nun açıklamalarıyla mücadele devam ediyor.

Premier Lig’in 6. haftasında Stamford Bridge’de oynanan maça Diego Costa damga vurmuştu. Brezilyalı futbolcunun Arsenalli Koscielny’e yaptığı kışkırtıcı hareketler sonrası maçın tansiyonu yükselmiş, müdahale eden Gabriel’e de sert hareketlerle cevap veren Diego Costa’nın bu davranışları yerine bir pozisyonda Gabriel’in Diego Costa’ya faulü hakem Mike Dean tarafından kırmızı kartla cezalandırılmış, Costa ise maçı tamamlamıştı.

Maçın içerisinde geçen bu olayların yankısı saha dışına taştı. Jose Mourinho maçın kahramanı olarak Diego Costa’yı gösterince tepkiler büyüdü.
Arsenal taraftarlarının tepkisi, ilginç olmuştu; Costa’yla aynı adı taşıyan bir kahve şirketini boykot kararı aldılar, hakem Mike Dean’in bir daha Arsenal maçı yönetmemesi için imza kampanyası başlattılar.

Ancak Mourinho’yu kızdıran İngiliz kamuoyu ve Arsenal taraftarlarının tepkisi değildi. İngiltere futbol federasyonun maç görüntüleri üzerinde, direkt kırmızı kart gören Gabriel’in cezasını 1 maça indirip, Diego Costa’ya ise 3 maç ceza verdiklerini açıklaması, Chelsea’nin hocasını delirtti, Mourinho Wenger’e yüklendi.

Wenger’in cevabı ise gecikmedi: “Ben hiçbir ayrıcalık fark etmedim. Takımım ve taraftarımız için en iyi olanı yapmaya çalışıyorum. 30 yıldır bu işin içindeyim ve öğrendim ki, futbolda önemli olan futbol oynamaktır!”

Lig uzun bir maratondur… Tıpkı Arsene Wenger-Jose Mourinho mücadelesi gibi…