"Maçı kazanmamızın anahtarı..."

"Maçı kazanmamızın anahtarı..."
Turkish Airlines Eurolague play-off çeyrek final ilk maçında Maccabi Electra'yı 80-72 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, ikinci yarıda yaptıkları savunmanın galibiyetin anahtarı olduğunu kaydetti. 

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Obradovic, seride 1-0 öne geçtiklerini, Dörtlü Final için önlerinde uzun bir yolun olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Çok zor bir maç bekliyorduk. Çok yetenekli oyunculardan kurulu bir takımla karşılaştık. Pargo gerçekten lider gibi oynadı ve ilk yarıda bizi çok zorladılar. Maçı kazanmamızın anahtarı ikinci yarıda daha iyi oynadığımız savunmamızdı. Hücum açısından daha sabırlı oynadık. Şu anda 1-0 ama daha uzun bir yol var önümüzde. Rakibimizi tebrik ediyorum. Güzel oynadılar ve ne kadar kaliteli bir takım olduklarını gösterdiler." 

Çok enteresan bir serinin kendilerini beklediğini anlatan Obradovic, oluşturdukları atmosfer nedeniyle taraftara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Taraftara müthiş atmosfer için çok teşekkür ediyoruz. Perşembe akşamı da aynısını bekliyoruz. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bütün sezon boyunca bize destek verdiler. Dörtlü Final'e çok uzun bir yolumuz var, henüz 1-0'dayız. Sadece bugünkü destek değil bütün sezon boyunca verilen destek çok iyiydi. Herkese yürekten çok teşekkür ediyorum."

Goodes: "Preldzic, Zoric ve Vesely bütün düzenimizi bozdu"
Maccabi Electra Başantrenörü Goodes ise maçta ilk yarıda daha iyi durumda olduklarını, ikinci yarıda Fenerbahçe'nin avantajı eline geçirdiğini belirterek, "Son 15 dakikada öne geçtiler. Hücum ve savunma ribaundları açısından daha iyi olmalıyız. Şu anda durum 1-0. Önümüzde daha uzun bir yol var" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker'den Preldzic, Zoric ve Vesely'nin kendilerini fazlasıyla zorladığını aktaran Goodes, "Rakibimiz savunma ve takım olarak çok iyiydi. Çok iyi top çalmalar ve hızlı hücumları oldu. Bizi zorlayan 3 isim Preldzic, Zoric ve Vesely oldu. Hücumda bizim bütün düzenimizi bozdular. Öne geçince de biz artık savaşamadık. Savunmada onları durduramadık ve maalesef süre yetmedi" şeklinde konuştu. 

 Bu arada karşılaşmayı 12 bin 894 taraftarın izlediği açıklandı.