"Maça çıkmama lüksleri olamaz"

 "Maça çıkmama lüksleri olamaz"
Mersin İdmanyurdu'nda futbolcuların 2 gündür antrenmana çıkmaması nedeniyle olağanüstü toplanan yönetim kurulu, futbolcuların nisan ayı maaşlarını yarın, mayıs ayı ödemelerini de günü geldiğinde ödeme kararı aldı.

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, yönetim kurulu toplantısının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan ayı maaşlarını yarın yatırmaya karar verdiklerini söyledi. 

Futbolcuların mayıs ayı maaşlarını da talep ettiğini vurgulayan Kahramanlı, "Bu olayın buraya gelmesinin nedeni 'mayıs ayı maaşlarımızı ödeyin ondan sonra antrenmana çıkalım' demeleridir. Yönetim kurulunun aldığı karar gereği yarın nisan ayının tüm alacaklarını ödüyoruz. Ondan sonra futbolcuların günü gelen alacağı yok. Artık futbolcular antrenmana çıkar çıkmaz, sahaya çıkar çıkmaz onların takdiridir" dedi.

"Maça çıkmama lüksleri olamaz"
Futbolcuların mayıs ayı bitmeden maaşlarını istediğini vurgulayan Kahramanlı, şöyle konuştu:

"Mayıs ayı bitmeden maaşını nasıl istersiniz. Ay biter gelirsiniz haklı olarak hak ettiğiniz bir maaş varsa öderiz. İçeride bir maaş var. Bugün Türkiye'de ödemesini düzgün, gününde yapan bir Mersin İdmanyurdu var. Ben dün söyledim 'Sizin nisan ayı maaşınızı yatıralım' dedim. 'Mayıs ayını da yatırın' dediler. Biz de 'Mayıs ayını yatırmıyoruz' dedik. 'Mayıs ayını yatırmıyorsanız antrenmana çıkmıyoruz' dediler. Onların kararıdır. Yönetim kurulu kararıyla yarın nisan ayı maaşlarını yatırıyoruz. Ondan sonra onlar çıkar veya çıkmaz yapacak hiçbir şey yok. Maça mecbur çıkacaklar, öyle bir şey yok. Maça çıkmama lüksleri olamaz. Bizim için önemli olan son maç. Sezon bittikten sonra bir takım kararlar alıp gereğini yapacağız."

Mersin İdmanyurdu Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş da futbolculara bugüne kadar ödemelerin yaklaşık yüzde 95'inin yapıldığını belirtti.

Yarınki ödemenin ardından futbolcuların idmana çıkıp çıkmamalarının kendi inisiyatiflerinde olduğunu aktaran Serttaş, "Biz günü gelen ödemelerini yapacağız. 10-15 günlük süre içinde de ufak tefek alacakları var onlar temizlenecek. Bütün ödemelerini yapıp borçsuz bir şekilde önümüzdeki seneye başlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.