"Maç oynanmadığı için çok üzgünüm"

Video yükleniyor...

Galatasaray Liv Hospital oyuncuları ve teknik heyeti, Beko Basketbol Ligi'nin play-off final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile yapmaları gereken son maça çıkmayarak kamptan ayrıldı.

Maslak Sheraton Otel'de dün kampa giren sarı-kırmızılı takımın oyuncuları ve teknik heyeti, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol ve Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer'in katılımıyla toplantı yaptı. Toplantının ardından oyuncular kampı tamamlandı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Murat Özyer, oyuncularla toplantı yaptıklarını belirterek, "İcra kurulu başkanımız, antrenörümüz ve bizler, güzel sezon geçirdikleri için onlara teşekkür ettik. Yönetim kurulumuzun aldığı kararı onlara tebliğ ettik. Dolayısıyla bugün sezonu bitirmiş olduk" dedi.

Yarın kulüp başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla sezonu kutlama yemeği yiyeceklerini vurgulayan Özyer, "Ondan sonra oyuncuların tatil dönemi başlayacak. Belki böyle bir şey olacağı düşünülmüyordu. Bazı güzel şeylerin başlangıcı olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra çıkacak kararı hep birlikte göreceklerini kaydeden sarı-kırmızılı takımın idarecisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz şu an sezonu bitirmiş durumdayız. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve sportif anlamda bizler son dakikaya kadar normal maç rutinini gerçekleştirdik. Eşit uygulamalar olmadığından dolayı, başkanımızın en baştan beri söylediği iki konu var. O iki konuda federasyon tarafından herhangi bir uzlaşma olmadığından, biz de bu kararı uygulamaya geçtik. Oyuncular ve bizler de son ana kadar maçı oynamak istedik ama bunun için bir adım atılmadı. Federasyon tarafından istenen adımlar atılmadı."

Galatasaray Kulübü'nün basketbolda bundan sonra ne gibi adımlar atacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Özyer, "Başkanımız tekrar tekrar söyledi. Türkiye'ye basketbolu getiren, geçen sene şampiyon olan, bu sene kadınlarda Avrupa şampiyonu olan, (erkeklerde) kendi emeğiyle tekrar Avrupa Ligi'ne giren kulüp olarak, kuvvetli şekilde yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki sezona yönelik kararları paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Özyer, aldıkları kararların ardından Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine, "O açıklamaları Turgay Demirel, zaten başkanımızla paylaşmış. Başkanımız yanıtları vermiş. Başkanımız, ilk gün açıkladığı neyse arkasında duruyor. Yorum yapacak durum yok. Bu maç oynanmak istenseydi, bence Basketbol Federasyonu ve yetkili kurulları bunu oynatırdı" ifadelerini kullandı.

Özyer, taraftarların kendilerine verdiği destek konusunda ise, "Onlar büyük destek verdi, teşekkür ediyoruz. Sezonda büyük emekleri oldu. Taraftarımız, camiamız, eski basketbolcular ve tüm üyelerin yanı sıra Galatasaray'ı sevenlerin büyük emeği oldu. Bundan sonraki kararlar umut ediyorum hepimizi mutlu eder" diyerek sözlerini tamamladı.

- Ataman: "Kendi adıma çok üzgünüm"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise kendi adına çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Son iki sezonda Türkiye'de şampiyonluk yaşayan bir çalıştırıcı olarak şampiyonluk inancını hep koruduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Bugün, bu saate kadar da korudum. Bugüne kadar maçlarda ortaya koyduğumuz iyi basketbol, bu sezon Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi en iyi temsil eden takımlardan biri olarak yaptıklarımız ve bu haftaki iyi basketbolumuz... Geldiğimiz bu noktada şampiyon olacağımıza yüzde yüz inanıyordum. Bugün tarihi bir gün. Galatasaray Kulübü yönetim kurulu, başkanımız şampiyonluğun ötesinde bazı değerlerin çok daha önemli olduğunu, Türk sporunda şiddete dayalı söylemlerin, kupa veya şampiyonluk olsa bile, Türk sporunu bir yere getirmeyeceğini gösterdi. Yönetimimiz kararlı durdu."

Kulüp olarak federasyondan yönetimin talepleri olduğunu hatırlatan Ataman, "Özellikle beşinci maçta yaşadığımız basketbol dışı olaylarla ilgili. Fakat maalesef bir uzlaşma sağlanamadı. Sportif açıdan çok üzgünüm. Ümit ediyorum ki bu karar, Türk sporunda bundan sonra sporcularımızın rahat ve huzurlu bir şekilde spor yapabileği; maçlarda sağımızda solumuzda, önümüzde, arkamızda çevik kuvvet eşliğinde antrenörlük yapmayacağımız, aynı şekilde rakiplerimizin sahaya gidiş gelişlerinde otobüslerinin taşlanmayacağı bir ortam için bugün bir yol olur" şeklinde konuştu.

Hep bir ümit taşıdıklarını kaydeden Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gerginlikte biraz benim payım olduğu söyleniyordu. Bununla alakalı öneri ortaya attım. Fenerbahçe camiasından bir iki söylem için özür diledim. Masumane söylemlerdi. Çok büyük bir kulübün başkanı olan Aziz Yıldırım'dan da Ergin Ataman için, Galatasaray ve Türk Milli Takımı antrenörü için kullandığı söylemler için de özür beklediğimi söyledim. Görüyorsunuz hiçbir açıklama, hiçbir özür yok. İyi olsunlar, sağolsunlar. Kazandıkları şampiyonluk hayırlı olsun. Galatasaray Kulübü çok büyüktür. Bizler Türk sporunda çok önemli insanlarız. Başarımıza da aynı şekilde devam edeceğiz. Bugün itibariyle sezonu kapatmış bulunuyorum. 10 Temmuz'da Türk Milli Takımı'nda inşallah madalya kazanmak için çalışmalara başlayacağız."

Oyuncuların da ilk günden itibaren şampiyonluğa inandığını anlatan sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, "Sonuçta hepimiz; teknik kadro ve oyuncular olarak başkanımızın Türk sporu için verdiği karara destek veriyoruz. Yarın akşam bizler için bir teşekkür yemeği organize edildi. Cumartesi günü de oyuncuları tatile göndereceğiz. 17 Haziran'ın Türk sporu için milat olmasını diliyorum. Herkes şapkasını önüne koyar ve sporun spor için yapıldığının farkına varır" şeklinde konuştu.

- Yarın yemekte bir araya gelecekler

Galatasaray Kulübü yönetim kurulu, teknik heyet ve oyuncular yarın Galatasaray Adası'nda verilecek yemekte bir araya gelecekler.

Sarı-kırmızılı oyuncuların, play-off final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile oynanacak maça çıkmama yönünde yönetim kurulunun aldığı karara rağmen şampiyonluk primi alacakları öğrenildi.

Bu arada Galatasaray Liv Hospital'ın kamp yaptığı otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.