Lyon'un nefesi PSG'nin ensesinde

Lyon'un nefesi PSG'nin ensesinde
Fransa Lig 1'de PSG ile şampiyonluk mücadelesi veren Lyon, Guingamp deplasmanında 3-1 galip ayrılarak nefesini lider PSG'nin ensesinde hissettiriyor.

Du Roudourou Arena'da oynanan karşılaşmada ilk gol 26. dakikada Lyon adına Nabil Fekir'den geldi. Golün ardından baskılı oyununu artıran konuk ekip 39. dakikada Alexandre Lacazette'nin penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkarttı. Karşılaşmanın 44. dakikasında Guingamp'tan Christophe Kerbrat hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı ve ev sahibi ekip kalan dakikalarda 10 kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk yarıdaki skor avantajının verdiği rahatlıkla oynayan Lyon, 61. dakikada Kamerun'lu forvet Clinton Mua Njie'nin golüyle farkı üç'e çıkarttı. Karşılaşmada 80. dakika oynanırken Claudio Beauvue attığı golle skoru 3-1'e getirdi ve bu aynı zamanda maçında skoru oldu.

Olympique Lyon aldığı bu galibiyetle puanını 58'e yükselterek zirve yarışında 59 puanlı PSG'yi yakın takibe devam ediyor. Guingamp ise 39 puanla 10. sırada bulunuyor.