Liverpool şokta! / ÖZET

Video yükleniyor...

Premier Lig'de şampiyonluk yarışının iyice kızıştığı haftada, 2. sırada bulunan Liverpool Crystal Palace'a konuk oldu. Tony Pullis'li Palace'ın Chelsea'ye mağlup olduktan sonra şampiyonluk yolunda ağır yara alan Liverpool'u konuk ettiği karşılaşmada gülen taraf olmadı ve maç 3-3 sonuçlandı.

Geçen hafta Chelsea'ye karşı evinde 2-0'lık şok bir mağlubiyet alan Liverpool'un bu maçtaki tek amacı galibiyetti. Öncelikle maçtan 3 puanla ayrılmak isteyen Kırmızılar Manchester City'le olan 9 averaj farkını da kapatmaya çalışmak için oldukça motiveydi.

Maça sezonun çoğu maçında olduğu gibi çok hızlı bir başlangıç yapan Kırmızılar maçtaki ilk golünü 18. dakikada Joe Allen'la buldu.

Golden sonra daha kontrollü bir oyun sergileyen Liverpool'la, genelde duran toplardan gol bulmaya yönelik bir taktiğe sahip Crystal Palace'ın atakları olgunlaşmadı ve karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı. Soyunma odalarına 1-0'lık skorla gidildi.

İkinci yarının başlamasıyla yine normal temposuna dönen Liverpool 53. dakikada Sturridge'le skoru 2-0'a taşıdı. Golden hemen sonra yine rakip kalede etkili oyununu sürdüren Kırmızılar Suarez'le farkı 3'e çıkardı. Liverpool'un süper starı Luis Suarez attığı bu golle Premier Lig'de 31 gole ulaştı ve Ronaldo ve Alan Shearer'ın elinde bulundurduğu 1 Premier Lig sezonunda en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Gollerden ve 3-0'lık skordan sonra Liverpool'un skoru arttırıp averaj farkını eritmesi beklenirken Crystal Palace inanılmaz bir geri dönüş gerçekleştirdi. 79'da Damien Delaney, 81'de Dwight Gayle ve 88'de yine Dwight Gayle ile skoru 3-3'e getiren ev sahibi takım rakibini şoka uğrattı.

Karşılaşmanın 5 dakikalık uzatma dakikalarında Liverpool baskısını arttırmasına rağmen maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 3-3'lük beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla şampiyonluk yolunda çok ağır bir yara alan Liverpool, şampiyon olmak için Manchester City'nin kalan 2 maçından en az birinde mağlup olmasını ya da berabere kalmasını bekleyecek.