Liverpool duvarı yıkamadı! (ÖZET)

Video yükleniyor...

Premier Lig 34. hafta karşılaşmasında Hull City ile Liverpool Kingston Arena'da karşılaştı. Lig TV3'ten canlı yayınlanan karşılaşmayı Liverpool şok bir skorla 1-0 kaybetti.

Lee Probert'in yönetiği karşılaşmaya konuk ekip Liverpool etkili başladı. Maçın başında Mario Balotelli ile pozisyonlar bulan Liverpool yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın ortalarına doğru oyuna dengeyi getiren Hull City, 37. dakikada Dawson'un golüyle 1-0 öne geçti. Ahmet El Mohammadi'nin gol pasını verdiği pozisyonda Liverpool savunmöası ofsayt diye duraksayınca Dawson için golü atmak pek zor olmadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise ilgin bir olayla başladı. Hull City'nin Senegalli forveti Dame N'Doye, sahaya takım arkadaşı Abel Hernandez'in formasını giyerek çıkınca ortaya oldukça ilginç bir görüntü çıktı. Hull City kenar yönetimi N'Doye'un yanlış forma giydiğinin farkına varması sonucu bu güldüren hata düzeltildi.

Liverpool ikinci yarıda oyun kurmakta zorlanırken, kırmızıların antrenörü Brendan Rodgers, maçın 65. dakikasında Adam Lallana ve Rickie Lambert'i oyuna alarak oyunun kontrolünü eline almaya çalıştı ancak Hull City, ileride pres yaparak Liverpol ataklarını büyümeden önledi. Karşılaşmanın son 10 dakikasında 1-0 geride olmanın verdiği dezavantaj ile oyunda riskler alan Liverpool, golü bulmak için üst üstte ataklarla rakip kaleye yüklendi. Özellikle Raheem Sterling ile Hull City kalesini yoklayan kırmızılılar, Hull City duvarını yıkamayınca deplasmanda kritik bir üç puan kaybetti.

Liverpool, Hull City karşısında aldığı mağlubiyete rağmen 58 puanla beşinci sıradaki yerini korudu. Ev sahibi ekip ise Liverpool'u 1-0 yenerek puanını 34'e yükseltti ve kümede kalma yolunda oldukça önemli bir adım attı.