"Lincoln değil Seyrantepe"

"Lincoln değil Seyrantepe"
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın Lig TV'nin lokomotif programlarından Futbol Gündemi'nde, canlı yayında kendisine yönetilen sorulara yanıt verdi. Canaydın dün ihaleye sunulan Seyrantepe Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Özhan Canaydın bu sezonun en iyi transferinin Lincoln değil, Seyrantepe projesinin ihaleye sunulması olduğunu söyledi.  

Stad projesi ile ilgili  Çok uzun bir süredir uğraştıklarını belirten Canaydın, "19 Mayıs 2004'te Başbakalnlıkta Seyrantepe'nin üst kullanım hakkı bize verildi. Ve bugün süreç başladı. 9 ayrı protokol nedeniyle bu iş uzadı. Bunun kitabı bile yazılabilir. Çok güzel bir iş çıkardık. Bu projeden herkes kazandı" dedi.

Ali Sami Yen'in üst kullanım hakkı için 40 kusur senenin kaldığını belirten Canaydın "Orası bizim değil üst kullanım hakkı bizim. Biz Ali Sami Yen'i yenileseydik yine G.S.G.M'nin olacaktı"dedi. Fenerbahçe'nin de  stadı yenilediğini belirten Canaydın "Ama o da G.S.G.M'nin dedi"

"BAZI MAÇLARI BAŞKA STATLARDA OYNAYABİLİRİZ"
Yeni yapılacak stadın Maslak kavşağından yürüyerek 1003 metre olduğunu söyleyen Canaydın, "Stadımız şehrin dışında değil içinde. Metro burnunuzun dibinde. Saatte 36 bin kişi gelebilecek. Bu proje bizim projemiz. 5 firmanın 4'ü bu projeyle ilgilendi. 1'i ise yeni bir projeyle geldi. Ne kadar çabuk bitirilirse o kadar erken Ali Sami Yen'den ayrılacağız. 720 günün son 120 gününde Ali Sami Yen'i devredeceğiz. Ağustos'ta temel atarsak iki sene sonra bitireceğiz. Bazı maçları başka statlarda oynayabiliriz" dedi.
 
"SÜREN'İN FELSEFESİNİ DEVAM ETTİRDİK"
Çok amaçlı stat projesini ortaya atanın Faruk Süren olduğuna değinen Canaydın. "Sonuçta bir yılda çoğu gün o stat iş yapmıyor. Senede 100 gün değerlendirilmeli bir stat. Süren'in felsefesini devam ettirdik ve 52 bin kişilik bir stat yapıyoruz. 52 bin kişilik olmasının sebebi de büyük organizasyonlara talip olmak. Çok yönüyle kimse zarar etmeyecek. Çok uğraştık ama dün ihale startı verildi. G.Saray'ın tamam dediği proje hayata geçecek. Bugün projelerin teknik incelemeleri yapılıyor" dedi.
 
"LİNCOLN TAKIMLA ÇOK İYİ KAYNAŞTI"
Gelecek sezon için güzel transferler yaptıklarını belirten Canaydın, "Geçen senenin imkanları kötüydü. Geçen seneye göre ciddi çalışmalar yaptık. Transferlerde basmak var. Bunları geçmeniz lazım."dedi Bugün transfer yaparız parayı nereden buldunuz şeklinde sorulara muhattap plduklarını belirten Canaydın, "Kaynak yaratarak bu transferleri yaptık" dedi. Lincoln takımla çok iyi kaynaştğını söyleyen Canaydın "Böyle yıldız oyuncular sıkıntı yaratabilir. Ama hiçbirşey olmadı.  Sakatlığı yok. Pırıl pırıl. Esprili, sempatik, yeni bir oyuncumuz. Sahada Linderoth agresif ama dışarıda son derece kibar bir futbolcu. Yerli transferler de çok önemli. Güzel bir ahenk var. Ben hep kamplara giderim. Bu sene farklı bir hava var.Lincoln Hagi'den sonra taraftarımızın 10 numara istediğini karşılayacak" dedi.
 
"BUGÜN BAYRAM GÜNÜ"
Canaydın sözlerini şöyle noktaladı: "Seyrantepe uzun bir maceradır. Bugün bir bayram günü. İnternet sitelerine bakıyorum. Herkesin endişesi var. Herkesin beğendiği bir stat yapılacaktır. 24 ay süre kondu ama daha önce yapılma olayı da var. 20 ayda sanırım bitecek. Ali Sami Yen'i de alıp gelir sağlayacaklar"
 
(Ligtv.com.tr)