"Lewandowski tabiat üstü"

 "Lewandowski tabiat üstü"
Bayern Münih'in sahasında Wolfsburg'u 5-1 mağlup ettiği maçta 9 dakikada takımının tüm gollerini atan Robert Lewandowski, Alman basınında geniş yer aldı.

Bild gazetesi "Lewandowski çılgınlığı" başlığını kullandığı haberinde, Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın Polonyalı oyuncuyu ikinci yarıda oyuna dahil ederek "gol çılgınlığını" başlattığını ve Lewandowski'nin 9 dakikada attığı 5 golle rekor kırdığını ifade etti.

"Lewandowski tabiat üstü" manşetiyle haberi duyuran Kicker dergisi ise 27 yaşındaki futbolcunun 9 dakika içinde Wolfsburg'u "parçaladığı" değerlendirmesini yaptı.

Sport1'in internet sayfasında "Lewandowski tarih yazdı" başlığıyla verilen haberde ise Polonyalı golcünün attığı gollerle futbol tarihine adını yazdırdığına dikkat çekildi. Lewandowski'nin attığı 5 gol için sadece 9 kez topa temas ettiği ve karşılaşmada ikili mücadelelerin yüzde 78'ini kazandığı da hatırlatıldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung da "Ölçü Lewandowski" manşetini kullanarak golcü oyuncunun birçok rekora imza attığı belirtildi.

Bayern Münih, sahasında Wolfsburg ile dün akşam oynadığı lig maçında ilk yarıyı 26. dakikada Daniel Caligiuri'nin golüyle 1-0 geride kapatmasına rağmen, Bavyera ekibinde 46. dakikada Thiago Alcantara'nın yerine oyuna dahil olan Robert Lewandowski 51, 52, 55, 57 ve 60. dakikalarda attığı gollerle takımının sahadan 5-1'lik zaferle ayrılmasında başrolü oynamıştı.

Birçok rekora imza atan Lewandowski, Bundesliga tarihinde sonradan oyuna girerek en kısa sürede 5 gol kaydeden ilk futbolcu oldu. Ligde sonradan oyuna giren oyuncular şimdiye kadar 3 golün üzerine çıkamamıştı. Polonyalı golcü, aynı zamanda 4 dakika içinde bulduğu 3 golle ligin en hızlı "hat-trick" ve 4 gol atan oyuncusu unvanını da aldı. Lewandwoski, Bundesliga'da bir maçta en çok gol atan futbolcu Dieter Müller'i ise geçemedi. Müller, 17 Ağustos 1977'de Köln'ün Werder Bremen'i 7-2 mağlup ettiği maçta, rakip fileleri 6 kez havalandırmıştı.

Bundesliga'da önceki en hızlı "hat-trick" rekoru, 27 Ağustos 1991'de Duisburg-Karlsruhe maçında 6 dakika içinde 3 gol atan Duisburglu Michael Tönnies'e aitti. Ligde daha önce bir maçta 5 golü Bayern Münihli Dieter Hoeness, 25 Şubat 1984'te Braunschweig karşılaşmasında 21 dakikada atmıştı.