Leverkusen'den Ömer Toprak'a destek

Leverkusen'den Ömer Toprak'a destek
Bayer Leverkusen'in, futbolcusu Ömer Toprak'ın A Milli Futbol Takımı'nın kampına katılmama kararını desteklediği bildirildi.

Alman kulübü tarafından AA'ya yapılan açıklamada, Ömer Toprak'ın milli takıma katılması için kendisinin geçmişte davet edilmediği konusunun açıklığa kavuşmasının gerekli olduğu belirtildi.

Toprak'ın bu konuda "fail değil kurban" olduğu değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, "Bayer Leverkusen, Ömer'in Türk Milli Takıma katılmama kararını tamamıyla destekliyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Bayer Leverkusen-Atletico Madrid maçı kapsamında Leverkusen'de misafir olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ziyareti sırasında ve daha sonra bu konuda hiçbir gelişme olmadığı öne sürüldü.

"Bu koşullar altında Ömer Toprak'ın Milli Takım'dan uzak durmasını yüzde 100 anlayabiliyoruz" denilen açıklamada, Ömer'in bu konuda konuşmadığı kaydedildi.

Alman basınında dün, Ömer Toprak'ın geçmişte Gökhan Töre ile yaşanan olayın aydınlatılmadığı gerekçesiyle bugün Almanya'da başlayacak Milli Takım kampına gitmeyeceği ve milli takım kariyerini sonlandırabileceği iddia edilmişti.