Leicester City'e çılgın gelir! 150 milyon pound

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Leicester City'nin, bu başarısı sayesinde 150 milyon sterlin (yaklaşık 618 milyon lira) gelir elde etmesi bekleniyor.

Spor verileri hakkında analiz yapan Repucom firmasının araştırmasında, şampiyonluk ödülü, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı, maç biletlerinden ve kulüp ürünlerinin satışından elde edeceği miktar ile Leicester City'nin 150 milyon sterlin gelir elde edebileceği belirtildi.

Leicester City'nin yapması muhtemel yüksek sponsorluk anlaşmaları ve taraftar sayısını dünya genelinde yükseltmesinin de elde edeceği gelirin artmasını sağlayacağı ifade edildi.

Firma yöneticisi Spencer Nolan, Leicester City'nin gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederek Avrupa ve diğer kıtalarda milyonlarca futbolsever tarafından izleneceğini, bu durumun kulübün ticari değerini yükselteceğini söyledi.

Kulübün popülaritesinin sosyal medya aracılığıyla hızla büyüdüğüne işaret eden Nolan, "Taraftar sayısının ne kadar hızla artacağını tahmin etmek için henüz çok erken. Örneğin, Asya'da baktığımızda, sosyal medya bize bu konuda yaşanacak artış hakkında önemli ipuçları veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyada Leicester City akımı
Kulübün sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi hesabı, geçen sezondan bu yana yüzde 540 artışla 4 milyon 200 bin kişi tarafından takip edilmeye başlandı. Bu durum, spor kulüpleri arasında sosyal medya tarihindeki en hızlı yükselişler arasına şimdiden girdi.

Kulübün Taylandlı sahibi milyarder işadamı Vichai Srivaddhanaprabha, Cezayirli yıldız futbolcusu Riyad Mahrez ve İtalyan teknik direktörü Claudio Ranieri sayesinde bu ülkelerde Leicester City'yi takip edenlerin sayısında da rekor artışlar yaşandığı kaydedildi.

Leicester City'nin bu sezonki maçlarının televizyondan izlenme oranının dünya genelinde önceki yıla oranla yüzde 23 yükseldiği, bu nedenle yönetimin büyük gelirli sponsorluk anlaşmaları imzalaması ihtimalinin çok yüksek olduğu vurgulandı.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

İngiltere Premier Ligi

Premier Lig puan durumu

Premier Lig maç özetleri