LeBron'un boşluğunu onunla doldurdular!

LeBron'un boşluğunu onunla doldurdular!
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Miami Heat, all-star forvet Luol Deng'i, Los Angeles Lakers ise Houston Rockets'ın oyun kurucusu Jeremy Lin'i kadrosuna kattı.

LeBron James'in 2 kez şampiyonluk yaşadığı Miami Heat ile olan sözleşme uzatma opsiyonunu kullanmayarak eski takımı Cleveland Cavaliers ile 42 milyon dolar karşılığında 2 yıl anlaştığı, bir diğer yıldız isim Carmelo Anthony'nin de birçok takımın kendisiyle ilgilenmesine rağmen 130 milyon dolara 5 yıl daha New York Knicks'te kalmaya karar verdiği NBA'de transferler hız kesmeden devam ediyor.

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, sezon ortasında 9 yıldır forma giydiği Chicago Bulls'tan takasla Cleveland Cavaliers'a giden serbest oyuncu statüsündeki Luol Deng, James'i Cleveland Cavaliers'a kaptıran Miami Heat ile 20 milyon dolar karşılığında 2 yıllığına anlaştı.

Phoenix Suns'ın 2004 draftında 7. sıradan seçtiği 28 yaşındaki Deng, 10 yıllık NBA kariyeri boyunca 16 sayı ve 6,3 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. 2012 ve 2013'te all-star seçilen Deng, geçen sezon maç başına 16 sayı ve 5,7 ribaunt üretti.

All-star gardı Kobe Bryant'ın sakatlığı nedeniyle sadece 6 maç oynayabildiği geçen sezon play-off'lara yükselemeyen Los Angeles Lakers, kadrosunu Houston Rockets'ın 25 yaşındaki oyun kurucusu Jeremy Lin ile güçlendirdi. Takas sonucu Lin ve 2015 "draft"ında ilk ve ikinci turdan seçme hakkı alan Lakers, Ukraynalı pivot Sergei Lishchuk'u Rockets'a verdi.

Tayvan göçmeni Lin, ligde geçirdiği 4 sezon boyunca 11,9 sayı ve 4,8 asist ortalamalarını yakaladı.