LeBron'dan Gasol kardeşlere övgü

LeBron'dan Gasol kardeşlere övgü
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Golden State Warriors forması giyen yıldız oyuncu Stephen Curry, 64. NBA All-Star maçına çıkacak olmasının kendisi için çok özel bir durum olduğunu söyledi.

New York kentinde Madison Square Garden'da 16 Şubat Pazartesi TSİ 03:00'de oynanacak 64. NBA All-Star mücadelesi öncesinde basketbolseverlerce en fazla oyu alarak adını maçta ilk beşe yazdıran Stephen Curry, yıldız basketbolcu LeBron James ve dört kez "all-star" seçilen LaMarcus Aldridge değerlendirmelerde bulundu.

ABD basınına konuşan Stephen Curry, basketbolseverlerce en çok oyu alan oyuncu unvanıyla 64. NBA All-Star maçına ilk 5'te başlayacak olmasından heyecan duyduğunu belirterek, "ABD ve dünya genelinde birçok desteğin arkanızda olduğunu bilmek çok özel bir duygu. Sadece NBA'in değil, bana da hayranlık duyan ve oyunculuğumu beğenen insanlar, All-Star maçında oynamamı istiyor. En çok oyu alan oyuncu olmak asla hayal edemediğim bir şeydi" ifadelerini kullandı.

İki yıl öncesine kadar "all-star" olamadığını hatırlatan Curry, "Bu yüzden buralara gelene kadar geçirdiğim süreç ve yolculuğum benim için çok özel" dedi.

LeBron James, Batı ve Doğu karmalarında ilk beşte mücadele edecek NBA tarihinin ilk Avrupalı kardeş oyuncuları Chicago Bulls forması giyen 34 yaşındaki Pau Gasol ile Memphis Grizzlies'de oynayan 30 yaşındaki Marc Gasol hakkında konuştu.

Gasol kardeşlerin inanılmaz bir başarıya imza attığını vurgulayan James, "İlk defa iki kardeşin All-Star Maçı'nda ilk beşte oynadığını göreceğiz. Ayrıca karşı takımlarda mücadele edecekler. Bence bu sadece Gasol'lar için değil, NBA ailesi için de gerçekleşmesi inanılmaz bir olay. Pau ve Marc adına, ligimizin buna şahit olacağı ve ben de bu karşılaşmanın bir parçası olacağım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Portland Trail Blazers'ın 29 yaşındaki LaMarcus Aldridge ise ligde forma giyen Avrupalı basketbolcuların gelişiminden çok etkilendiğini vurgulayarak, "Bence, basketbolu çok erken yaştan itibaren öğrenmek Avrupa'nın geleneğidir. Avrupa'da çok yetenekli oyuncular olduğunu düşünüyorum ve dayanıklılık ile genel yeteneklerinde gelişmeler olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı.