Roma'dan Lazio'ya tarihi ders!.. (ÖZET)

Video yükleniyor...

Serie A'da haftanın maçı Lazio ile Roma arasındaki derbiydi. Sarı kırmızılılar, 4-1 kazanarak hem rakibini krize ssoktu hem de Napoli'nin kaybını çok iyi değerlendirdi.
oma Olimpiyat Stadı’nda Lazio’nun ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı, hakem Luca Banti yönetti.

Karşılaşmaya iki takım da düşük tempoyla başladı. Maçın kontrolünü elinde tutan Roma'da 15. dakikada Digne soldan penaltı noktasına ortaladı. Müsait durumdaki Stephan El Shaarawy düzgün kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Roma, Pjanic ve Nainggolan ile önemli pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı Roma’nın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarının 64. dakikasında Diego Perotti’nin yaklaşık 30 metreden çektiği şutta top direkten dönerken, Roma’nın Boşnak golcüsü Edin Dzeko önüne düşen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

Lazio, 75. dakikada Marco Parolo'nun golüyle farkı bire indirirken, Roma 83. dakikada Alessandro Florenzi, 87. dakikada da Diego Perotti'nin golleriyle maçtan 4-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Laziolu Wesley Hoedt, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Müsabakayı farklı bir skorla kazanan Roma, puanını 63’e yükselterek, puan tablosunda 3. basamaktaki yerini korudu. Roma, son 10 maçta 9. galibiyetini alırken, Lazio'nun ezeli rakibine karşı galip gelememe serisi de 7 maça çıktı.

Öte yandan, sezon başında Roma Valiliğinin kale arkası tribünleri için aldığı güvenlik önlemlerini protesto eden Roma ve Lazio’nun fanatik taraftarları maça gelmedi ve tribünlerin büyük kısmı boş kaldı.

 

Aşağıdakilerin hangisi ilginizi çekiyor?


İtalya Serie A

Serie A özetleri

İtalya Serie A puan durumu