Derbide çıt çıkmadı

Derbide çıt çıkmadı
Serie A'da oynanan başkent derbisinde Lazio ile Roma 0-0 berabere kaldı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev karşılaşmayı Daniele Orsato yönetti. Mücadelenin ilk yarısında iki takım da buldukları pozisyonlarla kaleleri yoklasalar da topu ağlarla buluşturamadı. 25. dakikada Maicon'un şutunda kaleciden dönen topu ağlarla buluşturan Gervinho'nun golü ise ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda ise konuk Roma baskısını arttıran taraf oldu. Gervinho, Pjanic ve Bastos ile net gol fırsatları yakalayan sarı-kırmızılı takım, bir türlü aradığı golü bulamayınca karşılaşma 0-0 tamamlandı.

Başladığı gibi biten maç sonunda başkentin iki önemli takım puanları paylaştı. Lig tablosunda ikinci sırada bulunan Roma, derbide 2 puan daha bırakırken, lider Juventus da 2-0 önde olduğu Hellas Verona maçında yediği 2 golle sahadan beraberlikle ayrıldı. Maç eksiği bulunan ikinci sıradaki Roma ile lider Juventus arasındaki puan farkı 9 olarak kaldı.

İstikrarsız bir sezon geçiren Lazio ise Roma'nın favori gösterildiği maçta 1 puan alarak puanını 32'ye yükseltti.

Cezası biten Mauri ilk kez forma giydi
Karşılaşmada evsahibi Lazio; Berisha, Konko, Biava, Dias, Radu, Gonzalez (Dk. 79 Onazi), Ledesma, Lulic, Candreva, Keita (Dk. 46 Mauri), Klose 11'iyle sahada yer alırken, konuk Roma ise De Sanctis, Maicon, Benatia, Castan, Torosidis, Pjanic (Dk. 79 Ljajic), De Rossi, Strootman, Florenzi (Dk. 64), Totti (Dk. 82 Destro), Gervinho 11'i ile mücadele etti.

Bu arada, Lazio'da 46. dakikada oyuna dahil olan kaptan Stefano Mauri de futbolda bahis şikesi soruşturmasında adı geçtiği için aldığı 6 ay futboldan men cezasını tamamladıktan sonra ilk kez bu maçta forma giydi.

Maç öncesi iki takımın kale arkası tribünlerinde oturan taraftarları yaptıkları koreografilerle oyuncularını selamladı. İki takım taraftarlarının çok sayıda ses bombası attığı maçın başında Roma tribünlerinde yakılan meşaleler statta görüşü engelledi.

Sezonun ilk yarısındaki derbi mücadelesinden ise 2-0'lık skorla Roma galip ayrılmıştı.