Kyrgios tarih yazıyor

Kyrgios tarih yazıyor
Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta seyircisi önünde mücadele eden 19 yaşındaki Nick Kyrgios, erkekler dünya sıralamasının 46. basamağındaki Andreas Seppi'yi 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler 4. tur maçında, geçen yıl Wimbledon'ın 4. turunda Rafael Nadal'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken Nick Kyrgios ile önceki turda 2 numaralı seribaşı Roger Federer'i saf dışı bırakan Andreas Seppi karşılaştı.

Maça iyi başlayan İtalyan Seppi, Avustralyalı rakibine göre ilk servislerinden daha yüksek oranda puan çıkardığı ilk 2 seti, 7-5 ve 6-4 alarak karşılaşmayı kazanmak adına büyük avantaj yakaladı.

3. sette daha az hata yapan ve servis çizgisinde üstün bir performans gösteren dünya 53 numarası Kyrgios, rakibine 25 dakikada 6-3 üstünlük kurdu ve skoru 2-1'e getirdi. Büyük heyecana sahne olan 4. seti "tie break" sonunda kazanan genç raket, maçı final setine taşıdı.

Başa baş geçen final setini 8-6, yaklaşık 3,5 saat süren mücadeleyi de 3-2 kazanan Kyrgios böylece 2005'ten bu yana tek erkeklerde son 8'e kalan ilk Avustralyalı ve 1990'dan beri çeyrek finale çıkan en genç erkek tenisçi oldu.

Halep çeyrek finalde
Kadınlardaki 4. tur mücadelesinde, kariyerinin ilk "grand slam" çeyrek finalini geçen yıl Avustralya'da oynayan 3 numaralı seribaşı Simona Halep, dünya 80 numarası Yanina Wickmayer'in karşısına çıktı.

Rumen tenisçi Halep, Alman rakibini bir saat 19 dakika sonunda 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek bir kez daha adını son 8'e yazdırdı.

Halep, çeyrek finalde 10 numaralı seribaşı Rus Ekaterina Makarova ile karşılaşacak.