Kutlamalara Ronaldo damgası

Kutlamalara Ronaldo damgası
Şampiyonlar Ligi final maçında, Atletico Madrid'i penaltı atışları sonucu 5-3 yenip bu kupayı 11. kez kazanan Real Madrid'in şampiyonluk kutlamaları devam etti.

Milano kentindeki San Siro Stadı'nda dün akşam oynanan maçtan sonra yerel saatle 06.00'da uçakla İspanya'nın başkenti Madrid'e gelen Real Madrid takımı, ilk olarak üstü açık otobüsle Cibeles Meydanı'na giderek, her kupa kazanmasında yaptığı gibi burada düzenlenen kutlamalara katıldı.

Takım kaptanı Sergio Ramos, kulübü adına Cibeles heykelinin boynuna kulübün bayrağını ve atkısını astı. Öğlen saatlerinde dinlenerek yorgunluklarını atan futbolcular saat 20.00 sıralarında tekrar bir araya gelerek bu kez kupa kutlaması için resmi ziyaretlerini gerçekleştirdi.

İlk olarak Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena tarafından kabul edilen Real Madrid takımı, teknik heyeti ve kulüp yönetimi, daha sonra Sol Meydanı'ndaki Madrid özerk yönetimi binasına gitti. Sol Meydanı'nda kendilerini bekleyen binlerce taraftarın büyük sevgi gösterisiyle karşılaşan takım, Madrid Özerk Yönetimi Başkanı Cristina Cifuentes tarafından kabul edildikten sonra "Şampiyonlar" yazılı Real Madrid bayrağının asılı olduğu balkona çıkarak taraftarı selamladı.

Ronaldo, ünlü "siiiiii" bağrışını, Sol Meydanı'nda taraftarla birlikte yaptı

Balkon konuşmalarında Sergio Ramos, sezon boyunca verdikleri destek için taraftarlara teşekkür ederek, bu başarının mimarı olarak teknik direktör Zinadine Zidane'ı gösterdi. "Mükemmel bir gece oldu ve siz buna layıksınız. Çünkü ilk dakikadan itibaren bize destek verdiniz" diyen Cristiano Ronaldo da 2014 Altın Top ödülünü aldıktan sonraki bağırışına atfen, "Haydi şimdi ünlü çığlığımızı bir daha atalım. Siiiiiii (Evetttttttt)" diye bağırdı. Teknik direktör Zidane da taraftara teşekkür ederek, "Biz sahada, siz dışarıda aynı şey için ter dökerek bu kupayı kazandık" dedi.

Kupa, Irak'ta hayatını kaybeden Real Madrid taraftarlarına adandı

Bu arada Real Madrid Başkanı Florentino Perez, gerek Madrid Belediyesi gerekse Madrid özerk yönetiminde yaptığı konuşmalarda, Şampiyonlar Ligi tarihinde kazandıkları bu 11. kupayı, Irak'taki Real Madrid kulüp derneklerine yapılan iki saldırıda hayatlarını kaybedenlere adadıklarını söyledi.

Resmi törenler öncesinde, Real Madrid'in dünyadaki yüzlerce taraftar derneğinden biri olan, Irak'ın Bakuba kentinin kuzey doğusundaki Naher El İmam yerleşim yerindeki kulüp derneğine dün yapılan ve en az 4 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından dolayı 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Perez, hem Şampiyonlar Ligi final maçını izlemek için toplanan taraftarların olduğu Naher El İmam'deki hem de 13 Mayıs'ta 16 kişinin ölümüne neden olan Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Beled ilçesindeki Real Madrid taraftarlar derneklerine yapılan saldırıları kınayarak, "11. kupayı, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden Real Madrid taraftarlarına adıyoruz." diye konuştu

Atletico Madrid unutulmadı
Öte yandan Real Madrid Başkanı Perez ve takım kaptanı Sergio Ramos, yerel yönetimlerin liderlerine, kazandıkları kupanın birer replikasını ve Real Madrid formasını hediye ettiler. Perez ve Ramos, ziyaretlerdeki konuşmalarında, Atletico Madrid'i unutmadı. Atletico'yu, "çok değerli, saygın ve dost bir kulüp" olarak tanımlayan Perez, "Atletico çok büyük bir çaba göstererek, üst düzeyde bir takım olduğunu gösterdi. Gelecekte bu kupayı kazanacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

Kutlamaların son durağı, Santiago Bernabeu Stadı oldu. 80 binden fazla taraftarın önünde yapılan kutlamalarda, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde bu zamana kadar kazandığı 11 kupanın hepsi teker teker hatırlatıldı. Görsel şölene dönen ışık gösterisi altında, önce teknik direktör Zidane, ardından teknik kadro ve futbolcular birer birer sahanın ortasına çağırıldı.

"Şampiyonlar şampiyonlar oley oley oley" tezahüratıyla kaptan Sergio Ramos'un getirdiği kupa, saha ortasında tüm futbolcular tarafından kaldırılırken, havai fişek gösterisi yapıldı. Real Madrid'in 2014 yılında kazandığı, tarihindeki 10. Şampiyonluk Kupası'na atfen yazılan "Hala Madrid" adlı marşı, tüm takım ve taraftarlar birlikte okudu.

"Zizu'nun gelişiyle büyük değişiklik oldu"
Taraftarlara hitaben ilk konuşmayı yapan Ramos zor bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Zizu'nun (Zidane) gelişiyle büyük değişiklik oldu. Birlik olduk ve bu kupayı hep birlikte kazandık." dedi.

Teknik direktör Zidane da "Bu takımın ve kulübün bir parçası olmak büyük bir gurur. Hepinize takıma verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Hala Madrid" dedi.

"Bu formayı giymek benim için bir gurur. Burada çok mutluyum" diyen Cristiano Ronaldo ise "Böyle böyle, Madrid böyle kazanır" tezahüratını taraftarlarla birlikte yaptıktan sonra bir kez daha "siiiiii" diye bağırdı. Real Madridli futbolcuların, tek tek söz alarak taraftarlara teşekkür etmesinin ardından oyuncular, kupayla sahayı turladı.

Kutlamalar çerçevesinde 100'e yakın polis, 10 çöp kamyonu, 136 temizlik işçisi ve 50'ye yakın sağlık çalışanı hazır bulunduruldu.