"Kupayı kazanacağız"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 25 Ağustos Pazartesi günü Galatasaray ile yapacakları TFF Süper Kupa maçında iddialarını ortaya koyarak, "Kupayı kazanmak istiyoruz ve kazanacağız" dedi.

Kartal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hazırladığı maç kitabındaki yazısında, Süper Lig'in son şampiyonu olarak gidecekleri Manisa'da bir an önce maçın başlamasını istediklerini belirterek, "Bu maça hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz ve kazanacağız. Bunun için futbol kuralları içinde elimizden gelen her şeyi, maçın ilk anından son düdüğüne kadar ortaya koyacağız. Rakibimize saygı duyacağız, onlardan da aynı saygıyı bekliyor olacağız. Bizler teknik adamlar olarak futbolcularımızı hazırlamak için gereken her şeyi yaptık. Şimdi söz onlarda" ifadelerini kullandı.

Centilmenliğe de vurgu yapan Kartal, "Şundan emin olun, sahaya çıktıktan sonra tüm düşüncemiz iyi futbol oynamak, fair play ölçüleri içinde davranmak ve bu kutsal formanın, armanın hakkını vermek olacak. Bu güzel futbol akşamında futbol kazansın, dostluk kazansın" değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu derbinin, futbolun, rekabetin ötesinde bir anlamı var"

Kartal, geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını kaybedenlerin ailelerine yardımda kullanılacak derbinin, futbolun ve rekabetin ötesinde bir anlamı olduğunu ifade etti.

Türk futbolunun mihenk taşı iki kulübün, yıllardır devam eden rekabet sayfalarına bir yenisini ekleyeceğini belirten Kartal, şunları kaydetti:

"Bu şerefli formaları giyen futbolcular, her zaman olduğu gibi bugün de bu anlamlı maçı kazanabilmek için terlerinin son damlasına kadar savaşacak. Ancak bu kez bu derbinin, TFF Süper Kupa mücadelesinin, futbolun, rekabetin ötesinde bir anlamı var. Çok yakın bir tarihte Soma'da, 301 kardeşimizi kaybettik. Ulusça tarifi imkansız bir üzüntü yaşadık ve hemen ardından hepimiz maden şehitlerinin yakınlarına destek olabilmek için kenetlendik. Bu dayanışmaya futbol kulüpleri de büyük destek verdi. Biz Fenerbahçe olarak, hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu havuzu oluşturduk."

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatına da değinen Kartal, "Seba'ya da bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve kardeş Beşiktaş camiasına sabırlar diliyorum. Türk futbolu Seba başkanı unutmayacak" ifadelerini kullandı.