Kupanın adresi değişmedi!

Kupanın adresi değişmedi!

Fortis Türkiye Kupası'nın sahibi Beşiktaş oldu. Finale sürpriz bir şekilde yükselen K.Erciyesspor'u uzatma dakikalarında yenmeyi başaran Beşiktaş geçen sene olduğu gibi bu sezon da kupayı müzesine götürdü.

Normal süresi golsüz sona eren ve pozisyon açısından kısır geçen karşılaşmada K.Erciyesspor'un kilidini açan isim Brezilyalı Bobo oldu. Bobo bu golle kupayı Beşiktaş'a getirirken kupadaki 7.golüne imza attı. Beşiktaş'ta Burak ise birçok uygun durumda şut şansı yakalamasına karşın gole çeviremedi. Öte yandan bu maçta Beşiktaş adeta revire döndü. Koray, Ali Tandoğan ve Nobre sakatlıklarından dolayı oyuna devam edemediler. Finale çıkarak büyük bir başarı gösteren K.Erciyesspor ise Kayseri'ye kupa getiren ilk takım unvanını kazanamadığından dolayı bir hayli üzüldü.

BEŞİKTAŞ: 1 -  K.ERCİYESSPOR: 0
STAT: İzmir Atatürk
HAKEMLER: İsmet Arzuman, Bahattin Duran, Serkan Akarca
KAYSERİ ERCİYESSPOR: Orkun, Jabi, Ali Turan, Ergün, Kürşat, İlhan (dk. 105 İlkem), Mustafa Sarp, Emre Toraman, Mehmet Eren, Lazarov, Cenk  (Djalovic dk. 24 )
YEDEKLER: Yusuf, Serge Die, Timuçin, Gökhan Gök, Özgür, İlkem
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

BEŞİKTAŞ: Runje, Ali Tandoğan, Koray (dk. 53 Mehmet Sedef) , Gökhan Zan, Baki Mercimek, Burak, Serdar, İbrahim Üzülmez, Ricardinho, Nobre (dk. 91 İ.Akın), Bobo
YEDEKLER: Murat, Fahri, Mehmet Sedef, Gökhan Güleç, İbrahim Akın, İbrahim Kaş, Can
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
GOL: Bobo (dk.101)
SARI KARTLAR: Emre Toraman, Jabi, Ergün, Ali (Kayseri Erciyesspor), İbrahim Üzülmez, İ.Kaş, İ.Akın (Beşiktaş)


İLK YARIDAN DAKİKALAR

7.dakikada Emre Toraman'ın sol kanattan verdiği pas bir anda defansı aşınca top İlhan'ın önünde kaldı. İlhan müsait durumda topa gelişine vurunca top bir hayli farkla auta gitti.

18.dakikada kimsenin beklemediği bir anda ceza sahası yayının hemen yakınından kaleye çok sert vuran Burak'ın şutu direğin hemen dibinden auta çıktı.

42.dakikada sol kanattan serbest vuruşu kullanan Burak'ın şutunu son anda Orkun kornere çeldi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
47.dakikada
sağdan Koray'ın pasına hareketlenen Burak ceza sahasına yaptığı ortaya Bobo dokundu. Bobo'nun vuruşu defansa da çarparak direkten döndü. Top bir anda Ricardinho'nun önünde kaldı ama defans araya girdi ve atağı önledi.

54.dakikada kornerden gelen topa Orkun boşa çıktı. Top Gökhan Zan'ın önünde kaldı. Boş kaleye vuran Gökhan Zan'ın şutu bir hayli farkla auta çıktı.

57.dakikada Mehmet Sedef bir anda çok sert ve köşeye giden bir top çıkardı. Son anda Orkun topu kontrol etmeyi başardı.

78.dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Lazarov karşılaşmanın en önemli atağında topu müsait durumda auta vurdu.

79.dakikada Beşiktaş 3 kişiyle yakaladı defansı. Nobre sağdan kaçan Burak'ın önüne attı. Burak uygun durumda kaleyi denedi. Ama Burak yine kaleyi tutturamadı.

UZATMA DAKİKALARI
91.dakikada
Bobo'nun ceza sahası içerisinden vuruşu kaleci Orkun'da kaldı.

GOL: 101.dakikada Serdar'ın ceza sahasına gönderdiği topa Bobo yükseldi ve topu filelere bıraktı: 1-0

MAÇTAN NOTLAR

Fortis Türkiye Kupasında Kayserispor ile Beşiktaş arasında yapılacak final karşılaşmasında tribünlerin yarı yarıya dolduğu gözlendi. Beşiktaşlı taraftarlar kendilerine ayrılan kapalı tribünün sağ bölümünü tamamen doldururken, açık tribünde de siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan kısmı büyük ölçüde doldurdu. Kayseri Erciyesspor taraftarlar da kapalı tribünün sol tarafında yer alarak takımlarına destek verdi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile çok sayıda kulüp başkanı ve yöneticisi protokol tribününden karşılaşmayı izledi.

Siyah-beyazlı taraftarlar stat girişinde takım otobüsündeki futbolcular ve teknik heyete sevgi gösterilerinde bulundu. Stat girişine kurulan gezici "Kartal Yuvası" otobüsü de siyah-beyazlı takımı desteklemeye gelen taraftarlara ürün satışında bulundu.