Kupada kuralar çekildi

Video yükleniyor...

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri belli oldu.

Ataköy'deki Olimpiyat Evi'nde gerçekleştirilen kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri ve 4. turu geçen 16 takımın temsilcileri katıldı.

TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, kura çekiminden önce yaptığı konuşmada, kupada birçok sürpriz olduğunu belirterek, "Tüm Türkiye'nin ve Avrupa'nın bu maçlara kilitlendiği çok enteresan maçlar oldu. Spor Toto Süper Lig'den sadece 10 takım kaldı. Federasyonda kurulan profesyonel kurulun ne kadar başarılı olduğunu, kupada alınan sonuçlar gösterdi. Herkese hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kuraya Akhisar Belediyespor, Bursaspor, Eskişehirspor, Galatasaray, Kayserispor, Medical Park Antalyaspor, Elazığspor ile Sivasspor seribaşı olarak katıldı.

Galatasaray'ın rakibi Balıkesirspor
Spor Toto Süper Lig'in son iki sezonun şampiyon tamamlayan Galatasaray, kupada PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor ile eşleşti. Kupada ilk turda PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltı atışları sonucu eleyen sarı-kırmızılılar, yine bir PTT 1. Lig takımıyla karşılaşacak.

Balıkesirspor ise 4. turda Trabzonspor'u 3-1 ile geçerek dikkatleri üzerine çekmişti.

İŞTE EŞLEŞMELER:


K.Erciyesspor-Akhisar Bld.
Sivasspor-Nazilli Bld.
Bursaspor-İnegölspor
K.Karabükspor-Elazığspor
Eskişehirspor-Fethiyespor
Bucaspor-MP Antalyaspor
Galatasaray-Balıkesirspor
Tokatspor-Kayserispo
r

Kura çekiminde belirlenecek eşlemeler sonucunda müsabakalar, tek maç eleme usulüne göre 17, 18 ve 19 Aralık tarihlerinde oynanacak ve 8 takım grup aşamasına yükselecek.

Ziraat Türkiye Kupası Grup Müsabakaları, 4 takımın seri başı olarak dağıtılacağı kura çekimi ile belirlenmiş 2 grupta 4'er takımla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler seri başı sistemine göre belirlenecek ve seri başı 4 takım kura çekimi ile gruplara eşit olarak dağıtılacak. Diğer 4 takım da yine kura ile eşit olarak gruplara ayrılacak.

Oynanan müsabakaların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım ise, çapraz eşleşme yöntemi ile yarı finalde mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından kazanan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.