Kupa İspanyollardan sorulur

Kupa İspanyollardan sorulur
Avrupa Ligi'nde art arda 3 sezondur şampiyon olan Sevilla, İspanyol futbolunun son yıllardaki başarısını perçinledi.

İspanyol takımları, Avrupa kupalarında son 10 sezona ilişkin istatistiklerde 19 kupa kazanma başarısı gösterdi. İspanya'nın en yakın rakibi ise sadece üçer kupa kazanan İngiliz ve İtalyan takımları oldu.

Son 3 sezonda Avrupa futbolunun 3 kupası UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa'da İspanyol takımları zafere ulaştı. UEFA Avrupa Ligi'ni son 3 sezondur Sevilla müzesine götürdü. Şampiyonlar Ligi'ni de 2014'te Real Madrid, 2015'te Barcelona kazandı.

Bu yıl da finalde karşılaşacak Atletico Madrid ve Real Madrid takımlarından biri Avrupa'nın en büyük kupasını müzesine götürerek ağustos ayında oynanacak Süper Kupa maçında bir başka İspanyol takımı Sevilla ile mücadele edecek. Süper Kupa'yı 2014'te Real Madrid, 2015'te de Barcelona kazanma başarısı göstermişti.

Rekabet kaliteyi artırdı
Real Madrid ve Barcelona gibi Avrupa'nın ekonomik açıdan en güçlü takımlarının arasındaki rekabet, İspanyol takımlarının son yıllarda futbolda elde ettiği başarının anahtarı olarak dikkati çekti.

Kadrosunda dünyaca ünlü futbolcuları barındıran Real Madrid ve Barcelona'nın varlığı, İspanya'daki diğer kulüplerin de büyük hedeflere yürümesinde etken rol oynadı.

Sevilla, son 10 yılda 5 kez UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı. Atletico Madrid de 2010 ve 2012 yıllarında hem UEFA Avrupa Ligi hem de UEFA Süper Kupa'yı kazanma başarısı gösterdi. 2014'te Şampiyonlar Ligi finalini Real Madrid'e karşı oynayıp kaybeden Atletico Madrid, bu yıl da aynı şekilde Real Madrid ile finale kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2000 ve 2001'de finale kalan Valencia, 2004'te UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2012'de finale kalan ve bir başka İspanyol takımı Atletico Madrid'e yenilen Athletic Bilbao, 2006'da Şampiyonlar Ligi'nde, 2011 ve bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar çıkan Villarreal de üst düzey rekabete girmeyi başardı.