"Kupa değil, lig önemli"

"Kupa değil, lig önemli"

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda deplasmanda Tokatspor ile 1-1 berabere kalan Eskişehirspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, kendileri için kupadan daha çok ligin önemli olduğunu söyledi.

Çalımbay, maçın ardından yaptığı açıklamada, Tokatspor ile aynı grupta bulunmaktan dolayı çok mutluluk duyduğunu belirterek, karşılaşmanın çok mükemmel geçtiğini, mücadeleci bir maç olduğunu söyledi.
Tokatspor'un beklediği gibi çıktığını, oyundan kopmayan bir takım olduğunu belirten Çalımbay, Tokatspor'a mücadele verdiği ligde de başarı diledi.

Bu maçta daha çok ligde yer vermedikleri oyunculara şans tanıdığını, onlardan bu şansı kullanmasını istediğini ifade eden Çalımbay, ancak çoğu zaman istediğini bulamadığını belirtti.

Karşılaşmada zaman zaman iyi oynadıklarını, futbolcularının son durumunu görmek açısından önem verdiği bu karşılaşmada bazı oyuncularından memnun olduğunu, bazılarından ise memnun kalmadığını bildiren Çalımbay, ''Bizim için kupadan daha önemli olan lig. Şu anda bütün hedefimiz, her şeyimiz bu'' dedi.

Tokatspor teknik direktörü Namık Altunsoy ise bir Süper Lig takımını kentte ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, soyunma odalarını bile misafir takıma verecek kadar buradaki güzellikleri yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Maçta iyi bir mücadele sergilediklerini, zaman zaman rakibin ataklarını karşılamakta zorlandıklarını ifade eden Altunsoy, ''Ama ne olursa olsun bir Süper Lig takımıyla berabere kalmanın üzüntüsünü yaşıyorsak, bu işin takdirini sizlere bırakıyorum'' diye konuştu.

Altunsoy, taraftarlara güzel bir maç izlettirdiklerini, futbolseverlerin stattan futbola doymuş bir şekilde ayrıldığını belirterek, bu maçta istediği taraftar yoğunluğunu göremediğini, ama bundan sonraki maçlarda taraftarlardan daha fazla destek beklediklerini ifade etti.

Ligdeki mücadelelerine ara vermeden devam edeceklerini bildiren Altunsoy, Rıza Çalımbay'a ve Eskişehirspor'a başarılar diledi.