Küme düşmeye formül aranacak!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, kendi istekleriyle Bank Asya 1. Lig'e düşürülmeleri konusunda TFF Yönetimiyle yaptıkları toplantı sonrası bir açıklamada bulundu.

Ali Koç yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin bir alt lige düşürülmesi ve önümüzdeki sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edebilmesi için hukukçuların biraraya gelip konuyu tartışacaklarını belirtti. Koç daha sonra bu teknik görüşmelerden çıkacak sonucun kendilerine iletileceğini ve bir karar vereceklerini dile getirerek "Tüm Türkiye için en hayırlı kararın verilmesi gerekiyor. En sağlıklı şekilde hangi süreçler uygulanabilir, bunu istişare edip nihai kararımızı vereceğiz. Bu karar sanırım önümüzdeki haftabaşı açıklanır" dedi.
  
İşte Ali Koç'un sözleri: "Dünkü basın açıklaması doğrultusunda bugün TFF kurmaylarıyla konuyu istişare etmek için biraraya geldik. TFF'den Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durum ve yapılanlar göz önünde bulundurularak yardımcı olmalarını istedik. Camia zarar görmeden; en doğru ve gerçekçi bir şekilde Fenerbahçe'nin bir alt ligde oynayıp oynayamamasının irdelenmesini, bu doğrultuda teknik ekibin (hukukçuların) bir araya gelerek konuyu incelemelerine karar verdik. TFF'den yardımlarını istedik. Bu bir isyan veya olumsuz bir görüşme değildi. İleriye dönük olarak futbol ailesinin paydaşlarından biri olardak TFF'den bize yardım etmesini ve saygı duymasını istirham ettik. Bugün teknik ekiplerimiz (hukukçular) biraraya gelecek ve bunun yollarını araştırıp bize görüş bildirecek. Biz de ortaya çıkacakları istişare edeceğiz. Bu çok ciddi bir olay, hafif ya da safsaklanacak bir olay değil. Tüm Türkiye için en hayırlı kararın verilmesi gerekiyor. Son alınan UEFA kararıyla igili öfkemiz, yapılanlarla ilgili değil yapılmayanlarla ilgiliydi. Daha sağlam durulması gerekiyordu. Ama artık geçmişe değil ileriye dönük olarak bir ziyaret yaptık. En sağlıklı şekilde hangi süreçler uylgulanabilir, bunu istişare edip nihai kararımızı vereceğiz. Bu karar sanırım önümüzdeki haftabaşı açıklanır.

-video_1-