''Kredimiz vardı, bunları yedik''

''Kredimiz vardı, bunları yedik''
 Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "İki puan kredimiz vardı, bunları yedik. Bunları tekrar kazanmaya bakacağız." dedi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada 3 maçtır puan kaybettiklerini, Eskişehirspor karşısında iyi oynadıklarını ancak deplasmanda mağlup olduklarını söyledi.

Giresunspor müsabakasında 10 kişi kalmalarına rağmen çok önemli bir puanı hanelerine yazdırdıklarını aktaran Buz, Göztepe karşılaşmasında ise rakibin kendilerinden daha istekli olduğunu ifade etti.

Takımda kart gören oyuncularla konuştuğunu, ikili mücadelelerde kartların görülebileceğini ancak gereksiz yere bu duruma düşülmemesi uyarısında bulunduğunu anlatan Buz, "Eğer bu takım 26 puanı aldıysa diğerleri de üstüne çıkamadıysa daha biz ne yapabiliriz. Çekilip kenara özür mü dileyelim, puanları verelim mi anlamadım. Adamın biri gelip 'hocam halimiz ne olacak' diyor, 'küme düşeceğiz' dedim. Sezon başında biz bu ligin 3 büyükleri ve ya 4 büyükleri içindeyiz diye bir şey söylemedik. Demek ki iyi puanlar aldık. İki puan kredimiz vardı, bunları yedik. Bunları tekrar kazanmaya bakacağız." diye konuştu.

Kaybedilen puanların futbolda normal olduğunu vurgulayan Buz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yönetimimiz içerisinde bir sıkıntımız yok. Ufak tefek sıkıntılar her kulüpte vardır ama bizde yok. Rakiplerimiz geldiğinde taraftarlarımız bize o kadar destek verdi ki onlar bizi puana itti. Rakibimizi yenip yolumuza devam edeceğiz. Kartlardan dolayı eksikliklerimiz oldu ama bunların arkasına saklanmıyoruz. Kendimizi eleştiriyoruz. İyi oynamadık, daha iyi oynamamız gerekiyor. Bunların üzerine gideceğiz."

Konuşmaların ardından Yeni Malatyasporlu futbolcular, teknik direktör Buz yönetiminde pazar günü evinde oynayacağı Bandırmaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.