Kral yapmayı değil, kral olmayı seçtiler


Spor Toto Süper Lig'de bu sezon birçok yaratıcı oyuncu, kendilerinden beklenen asistlerin yerine üretim tercihini gol atmaktan yana kullandı.  

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda 7 asistiyle büyük pay sahibi olan Oğuzhan Özyakup, bu sezon 2 kez fileleri havalandırırken henüz asist hanesini dolduramadı. Keza geçtiğimiz sezon 5 golünün yanına 6 asist sıkıştıran Olcay Şahan da bu sezon iki golle katkı verirken henüz asiste imza atamadı.

Fenerbahçe'nin dinamik orta saha oyuncusu Ozan Tufan da golleriyle ön plana çıkıyor. Milli futbolcu 2 gol kaydederken geride kalan 5 haftayı asistsiz geçti. Josef De Souza da, Ozan gibi iki golle takımına katkı verirken 1 de asist yaptı.

Sarı Lacivertliler, gol pası üretimini hücum hattına bırakmış gibi.. Öyle ki; Jermain Lens 3 maçta ürettiği 4 asistle dikkat çekerken Emanuel Emenike de 2 golünün yanına 2 asist eklemeyi başardı.

Geçtiğimiz sezon 6 asist yapan ve bu sezon da bitirici pasları vermesi beklenen Atiker Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner de 2 golünün yanına henüz asist ekleyemedi.

Gençlerbirliği'nin üretim merkezinin iki önemli parçası Serdar Gürler ve İrfan Can Kahveci de tercihini şimdilik ağları havalandırmaktan yana kullanıyor. Serdar Gürler iki, İrfan Can Kahveci ise bir gol kayderken asist yapamadı.

Süper Lig'in diğer yetenekli bilekleri ise şimdiden asist hanesini işlemeye başladı. Kayserispor'un genç yıldızı Deniz Türüç 4 asiste imza atarken Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder de şimdiden 3 gol pasını daha kariyerine ekledi..

Süper Lig'de hem asist hem de golleriyle öne çıkan isimler de yok değil. Sezona muhteşem giren Bursaspor'un Arjantinlisi Pablo Martin Batalla 2 golünün yanında 3 de asist üretti.
 
Lider Medipol Başakşehir'in de gol yolları bu sezon fazlasıyla hareketli.. Mossoro 3 gol - 2 asist, Edin Visca 1 gol - 2 asist ile oynarken Mustafa Pektemek de 1 gol - 2 asist ile liderliğe katkı verdi.


Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Beşiktaş - Galatasaray maç özeti ve sonucu

Fenerbahçe - Gaziantepspor maç özeti ve sonucu

Bursaspor - Kasımpaşa maç özeti ve sonucu

 

Trabzonspor - Atiker Konyaspor maç sonucu ve özeti