'Kırmızı'ların Emrecan'ı var!

Video yükleniyor...

İşte bu gol, Emre Can’ı, İngiltere’de haftanın en çok konuşulan isimlerinden biri haline getirdi…
Sezon başında Liverpool’un yolunu tuttuğunda, Emre Can Bundesliga’da adından çokça söz ettirmiş, gelecek vaat eden bir futbolcunun Premier Lig’de nasıl bir performans sergileyeceğini merakla izlemeye koyulmuştuk.
Almanya milli takımının alt yaş kategorilerinin tamamında forma giyen Emre Can, ilk kez 2011’de FİFA U17 Dünya Kupasında gösterdiği performans ile göze çarptı. Balu-Gelb Frankfurt’tan Eintracht Frankfurt’a transfer olan Emre, Bayern Münih’in altyapısının çağrısına evet dedi. 2009’da Bayern Münih 2. takımında forma giymeye başladı. 2012-2013 sezonunda ise Pep Guardiola’nın yıldızlar karması takımında sahada yer bulmakta zorlanmaya başladı. Sadece 18 yaşındaydı ve oyunun içinde olmaya ihtiyacı vardı.
Bir sezon sonra, 2013’te, Bayern Leverkusen’in forma garantisi, Emre Can’ın tam aradığı şeydi… 
Alman futbolunun en önemli efsanelerinden, Karl-Heinz Rummenigge’nin “Bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri” sözlerinin ışığında, 2014-2015 sezonu başında, Liverpool’a imza attı, İngiltere’nin yolunu tuttu.
Rummenigge, Emre Can’ın Toni Kroos ve Philip Lahm seviyesine ulaşmasının işten bile olmadığını söylüyor. Alman basını ise Bastian Schweinsteiger’le karşılaştırıyor. 
Herkesin hemfikir olduğu tek şey ise, Emre Can’ın daha iyi çalışıp daha fazla forma bulabileceği bir takımda istikrarı yakalayabildiği bir takımda kendisini futbola adadığı taktirde, bu isimleri bile geride bırakabilecek bir yetenek olduğu…
Brendan Rodgers yönetiminde Liverpool, yetenekli ve çalışkan genç isimleri sahaya sürmekten asla korkmayan bir takım… Almanya’nın futbol kültürüyle yetişmiş pek çok ismin Premier Lig’de sorunlarla karşılaşmış olması, Emre Can’ın gözünü korkutmuyor.
Emre Can, yaşının avantajını ve öğrenmeye meraklı yapısını bir araya getirip İngiltere futbolunda kendisine yol açmaya çalışıyor.
Kırmızıların Emre’si, Premier Lig’de kendisine bir yol açabileceğini kanıtlamaya çalışıyor.