Kıratlı'dan yalanlama!

Kıratlı'dan yalanlama!
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı'nın avukatı, müvekkilinin Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediği yönündeki iddiaları yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki Yerleşkesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Ramazan Dinç, bazı gazetelerde çıkan ''Ali Kıratlı, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istiyor'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 
Avukat Dinç, şunları kaydetti: ''Geçen hafta şike soruşturmasından dolayı Metris Cezaevinde tutuklu bulunan müvekkilim Ali Kıratlı'nın Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanacağına ilişkin olarak bazı basın yayın organlarında haberler çıkmıştı. Özellikle, müvekkilimizin öyle bir talebi olmamıştır. Bildiğiniz üzere Etkin Pişmanlık, bir suçu işleyen ya da yaptığı bir davranıştan pişman olan bir kimsenin kendi iç dünyasında iktifa etmeyip dışa vurma çabası olarak tanımlanabilir. Fakat müvekkilim gerek emniyet gerek savcılık gerekse mahkeme aşamalarında bu suçu işlediğine dair en ufak bir suç kabulünde bulunmadığı gibi buna yönelik bir itirafta bulunmamıştır, bundan sonra da bulunmayacaktır. Bu haberler tamamen uydurma ve yalan haberlerdir. Bununla ilgili kanuni haklarımızı kullanacağız. Kendisi bu açıklamayı bizden talep etmiştir.''