Kimdir bu Karabağ?

Kimdir bu Karabağ?
Azerbaycan'ın Karabağ takımının, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Avusturya'nın Salzburg ekibini sahasında 2-1 yenmesi, UEFA'nın dikkatini çekti.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, "Kimdir bu Karabağ?" başlığıyla yayımlanan haberde, Karabağ'ın Şampiyonlar Ligi eleme turlarında aldığı başarılı sonuçların ardından Azerbaycan kulübüne ilişkin bilgi edinmek amacıyla UEFA'nın bölgedeki muhabirleriyle iletişime geçtiği vurgulandı.

Haberde, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında sahada 9 kişi kalmasına rağmen Gurban Gurbanov yönetimindeki Karabağ'ın, Avusturya'da geçen yılın şampiyonu Salzburg takımını 2-1 yenerek büyük bir başarıya imza attığı kaydedildi. Haberde Karabağ'ın önceki turda da Malta'nın Valletta takımını 1-0 ve 4-0'lık skorlarla yenerek bu sezon üçüncü kez Avrupa arenasında başarılı bir sonuca imza attığı vurgulandı. Ayrıca takımın geçmişi, teknik direktörü, anahtar oyuncuları ve oyun tarzına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Karabağ'ın 1950'de kurulmasının ardından resmi olarak Ağdam kentini temsil etmesine rağmen Karabağ Savaşı'nın ardından 1993 senesinde merkezini Bakü'ye taşıdığı ifade edildi.

Maçlarını Tevfik Behramov Stadı'nda oynayan Karabağ'ın, 1993 ve 2014'te ülkesinde şampiyonluklar yaşadığı, ilk kez bir Azerbaycan takımının UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ve 1999'da UEFA Intertoto Kupası deplasmanında maç kazandığı hatırlatıldı.

Haberde 36 yaşındaki teknik direktör Gurbanov'un, 2008 yılının ağustos ayından bu yana görevini sürdürdüğü belirtildi. Gurbanov yönetiminde Avrupa standartlarında bir takıma dönüştüğü kaydedilen Karabağ'ın, Barcelona'nın sistemine benzer bir anlayışla sahaya çıktığı ve yıldız oyunculardan ziyade takım oyununu benimsediği vurgulandı.