"Kazanmak için her şeyi yapacağız"

"Kazanmak için her şeyi yapacağız"
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında karşılaşacakları Fenerbahçe'yi yenmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, sezonun sonlarına doğru yoğun ve zorlu maç trafiğine girdiklerini belirtti.

Ligde Balıkesirspor karşısında aldıkları 3-1'lik galibiyetin zamanlamasının kendileri açısından sevindirici olduğunu dile getiren Çalımbay, "Önemli olan bu istikrarı ligin sonuna kadar korumak. Zaten bizim bu yılki hedefimiz de ligi iyi yerde bitirmek. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk maçta 2-1 yenildikleri Fenerbahçe ile rövanş karşılaşmasına çıkacaklarını anımsatarak, "Gönül ister ki kupada da sonuna kadar gidelim ama buraya kadar da çok iyi geldik. İnşallah Fenerbahçe maçıyla da devam etmek istiyoruz. Hedefimiz, bu maçtan galibiyetle ayrılmak. Orada galip gelmek için ne gerekirse yapacağız" diye konuştu.

İstanbul'a tam kadroyla gitme şanslarının olmadığını ifade eden Çalımbay, şunları söyledi:

"Ligi de düşünmek zorundayız. Bu yüzden bazı oyuncularımızı Mersin'de bırakacağız. Zor bir maç olacak. İyi bir takıma karşı oynayacağımızın farkındayız ama kupada da söz sahibi olmak istiyorsak başka çaremiz yok. Galip gelmek için her şeyi yapacağız. Amacımız hem Fenerbahçe maçını hem de ligdeki Akhisar maçını kayıpsız geçmek. Tek düşüncemiz bu."

Mersin İdmanyurdu, kupa maçında 16 Nisan Perşembe günü İstanbul'da Fenerbahçe'ye konuk olacak.