6 puanlık maç Rize'nin!

6 puanlık maç Rize'nin!



Spor Toto Süper Lig
'in 29. haftasında Kayserispor evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. Düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla konuk Çaykur Rizespor oldu.

Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanan maçta iki takımda sahaya 3 puana ulaşıp ligde kalma yarışında öne çıkma istiyordu. Maçın 5. dakikasında Biseswar'ın ceza sahası dışından vuruşunda top üstten auta çıktı.

11. dakikada ise konuk ekip Çaykur Rizespor'dan Deniz Kadah'ın yaklaşık 25 metreden çektiği şutta, top kaleci Sinan Bolat'ta kaldı. 28. dakikada da Çaykur Rizespor atağında Kweuke'nin ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda top az farkla auta gitti. Çoğunlukla orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının hemen başında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker Sylvestre'nin oyuna Lomana Lua Lua'yı aldı. Konuk ekip Kongolu oyuncunun oyuna girmesiyle beraber hücumdaki etkinliğini daha da arttırmayı planlıyordu.

Maçın 66. dakikasında Çaykur Rizespor'un yıldızı Lua Lua'nın müthiş şutunda Kayserispor kalecisi Sinan Bolat dondu kaldı ve top ağlara gitti.

Golden sonra ev sahibi Kayserispor ataklarını sıklaştırarak eşitliği yakalamaya, konuk takım Çaykur Rizespor ise kontra ataklarla maçtaki 2. golünü bulmaya çalıştı.

Maçın 88. dakikasındaki kontra atakta Lua Lua bu sefer de asisti yaptı ve Ümit Korkmaz kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmada başka gol olmazken, bu galibiyetle Çaykur Rizespor ligdeki puanını 33'e yükseltti. Kayserispor ise 25 puanda kaldı.

Ayrıca maç sonunda küme düşme ihtimali çok yükselen Kayserispor'da, taraftarlar takımı protesto etti ve maç uzatma dakikalarında bir süre durdu.

Polisin müdahale ettiği olaylar maç bitimine kadar sürdü.

KAYSERİSPOR: 0 - ÇAYKUR RİZESPOR: 2

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Akarca, Hakan Yemişken

Kayserispor: Sinan Bolat, Abdullah Durak, Sereno, Levent Gülen, Ömer Bayram, Okay Yokuşlu (Dk. 58 Nobre), Tziolis, Biseswar, Mouche (Dk. 68 Sefa Yılmaz), Vanek, Bobo (Dk. 76 Yener Arıca)

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Oboabona, Viera, Ali Adnan, Orhan Ovacıklı, Kağan Söylemezgiller (Dk. 88 Sezer Özmen), Sylvestre (Dk. 46 Lualua), Kıvanç Karakaş, Deniz Kadah, Tevfik Köse (Dk. 65 Ümit Korkmaz), Kweuke,

Goller: Dk. 66 Lualua, Dk. 88 Ümit Korkmaz (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 66 Lualua, Dk 84 Deniz Kadah (Çaykur Rizespor), Dk. 90 Sereno (Kaysarispor)